Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenskan nästa för Selånger

Selånger har säsongen klar för sig: De ska ha riktigt roligt, de ska vara riktigt jobbiga att möta och de ska upp i Allsvenskan igen.

– Vi ska definitivt vara med och kriga i toppen, det har vi helt klart materialet för, säger tränare Lennart Högberg.

Selånger A-lag har tränat på stor is sedan månadsskiftet, truppen är spikad och träningsmatcherna avklarade. Nu är bara väntan kvar. Seriepremiären mot gästande Karlsborg på söndag är lite som julafton för både spelare och tränare.

– Premiären är efterlängtad, väldigt efterlängtad. Inom bandy har vi en väldigt lång försäsong, vi har kört sedan 18 april. De flesta vintersporter har varit i gång en månad redan, så nu är vi väldigt sugna, nu vill vi spela om poäng, säger Lennart Högberg.

Vid sin sida har han tidigare målvakten Benny Ödlund, som är ny som assisterande tränare. Men Högberg och Ödlund är kompisar från förr och hittade varandra direkt som tränarpar.

– Det är inga problem, vi har alltid pratat mycket och har väldigt lika syn på bandyn, det känns bara bra, säger Benny Ödlund.

Och de båda är väl överens om hur de vill att Selånger ska spela.

– Jag vill se att spelarna har kul där ute på isen, men också att de jobbar hårt hela vägen. Vi har ett väldigt skridskostarkt gäng skulle jag säga och vi ska vara väldigt jobbiga att möta för alla lag i serien, det ska motståndarna veta om, säger Ödlund.

– Sedan är det viktigt att vi hela tiden är fokuserade i det vi gör och kommer väl förberedda hela tiden, säger Lennart Högberg.

Bara ett par dagar innan den allsvenska premiären meddelade Selånger att man drog sig ur serien på grund av spelarbrist. Sedan dess har klubben byggt om och nytt. Redan förra säsongen var laget nära att nå Allsvenskan.

– Det hade varit för tidigt för oss, vi hade för tunn trupp då. Nu ser det betydligt bättre ut även om vi säkerligen behöver förstärka om vi tar klivet upp, säger Högberg.

Redan innan tränarparet var kontrakterade så meddelade klubbledningen den här säsongens målsättning – att ta klivet upp i Allsvenskan.

– Det känns spännande att träna och spela med den målsättningen. Vi har sagt att vi ska upp och det ska vi jobba hårt för, men det klart att det är flera lag som har den ambitionen. Vissa matcher den här säsongen kommer att bli väldigt avgörande för hur serien slutar, säger Lennart Högberg.