Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

180 minuter utan mål – nu vill GIF-tränaren se förändring: "Måste tillbaka till vårt spel"

/

Nollade mot Östersund.
Noll mål mot Hammarby.
– Offensivt måste vi komma tillbaka till vårt spel, säger Joel Cedergren inför bortamatchen mot Elfsborg.

Annons

Under våren hittade GIF Sundsvall nätet i varje match, oavsett om det blev poäng eller inte.

Sen kom sommaren, några spelarförsäljningar och på senare tid en måltorka i miniformat.

Mot Elfsborg ska den brytas.

– Vi hade problem sist mot Hammarby. Vi hade inte de positioner vi vill ha och vi var inte spelbara på det sätt vi vill vara, säger Joel Cedergren.

För ganska precis ett år sedan åkte GIF Sundsvall till Borås och hämtade tre poäng efter en 2–1-seger. En bra prestation som GIF-tränarna hoppas ska ge extra motivation på måndagskvällen.

– Vi har sagt till spelarna att vi ofta gör bra matcher mot Elfsborg. Vi hoppas och tror att vi ska göra det nu också. Det skulle vara bra med en repris, säger Cedergren och tillägger:

– Elfsborg är ett lag som vill spela och då kan de samtidigt öppna sig och ge oss möjligheter.

Att GIF tvingats gå mållöst från planen två matcher i rad, efter 180 minuters spel plus tilläggstid, ser han inte som ett generellt problem. Anledningarna har varit flera och olika i de båda matcherna, enligt Cedergren.

GIF-tränaren konstaterar samtidigt:

– Vi pratar mycket om anfallsspelet nu, men vi möter ett väldigt kompetent lag och därför måste förstås vårt försvarsspel vara på vår högsta nivå också.

Giffarna flög till Borås redan på söndagen och klart är att Noah Sonko Sundqvist finns med i truppen igen efter sin fotskada och OS-resa och Lars Krogh Gerson är tillbaka efter avstängning.

– Det är skönt att Lars är tillbaka. Noah är så pass bra i sin fot att han kan vara med i truppen i alla fall, sedan kanske han inte är tillbaka i fullt fysiskt slag ännu, säger Cedergren.

Mer läsning

Annons