Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albornoz gjorde sin debutmatch i mötet mot Djurgården – ersatte Sonko som mittback

Efter redan sju minuter in i matchen mot Djurgården var det dags för Giffarnas senaste tillskott Mauricio Albornoz att göra sin matchdebut för GIF Sundsvall. "Det var en skön start, nu är det bara att jobba vidare", säger han.

Annons

Han stod som ersättare inför matchen, men efter bara sju minuter in i matchen var det dags för Albornoz att spela sin första match för Giffarna. Han bytte av mittbacken Noah Sonko Sundberg efter att han skadas.

– Jag hade en förhoppning om att få spela, jag var redo men jag trodde inte att jag skulle bli mittback. Men jag är nöjd med matchen, det var en skön start. Vi fick jobba med mycket inlägg, något som vi tränat på en hel del under veckan, så det kändes tryggt, säger Mauricio Albornoz.

Albornoz har tagit Rúnar Sigurjónssons plats som mittfältare efter att han lämnat laget. Tidigare har Albornoz spelat både som mittback och mittfältare. Men under matchen mot Djurgården debuterad han som mittback.

– Det tog ett tag att komma in i matchen. Som mittback är det svårt att jobba själv in i matchen, den kommer till en på något sätt. Men efter ett tag kändes det jättebra, säger han.

Han hade förhoppning om att spela under matchens gång. Men just att spela som mittback var inget han hade räknat med helt.

– Jag var redo att hoppa in men trodde inte att det skulle bli som mittback, i så fall någonstans på mittfältet. Man brukar inte brukar inte byta mittback, om det inte blir skador som det blev denna gång, säger Mauricio Albornoz.

Tränaren Joel Cedergren berömde Albornoz insats.

– Han gjorde det bra, han fick en start som var ganska tuff. Direkt från bänken och rakt in på plan. Men han löste det på ett bra sätt, han växte in i matchen och blev bara bättre och bättre.

Hur tror du att han kommer att utvecklas?

– Han är en klok spelare med god speluppfattning och som har goda värderingar. En smart passningsspelare som jag tror kommer växa in i gruppen på ett jättebra sätt, säger Joel Cedergren.

Mer läsning

Annons