Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tror på Malmö FF

/

Sällan har väl allsvenskan haft en sådan favorit.
47 procent av deltagarna på upptaktsträffen tippar Malmö FF som seriesegrare.
– Jag ser oss också som favoriter, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Annons

Den gamla sanningen om att inget lag vinner allsvenskan två år i rad är död och begraven. Malmö FF har spelat hem två raka titlar i stor stil och av den allsvenska upptaktsträffen att döma ser det ut som att ytterligare en bärgas. För när de allsvenska fotbollstränarna och spelarna, samt utvalda journalister, fick frågan "Vilket lag vinner allsvenskan 2015?" blev Åge Hareides mannar stora favoriter.

Hälften tror på MFF

Hela 47 procent tror på Malmö FF som seriesegrare. Långt bakom i omröstningen skuggar Jörgen Lennartssons IFK Göteborg (16.0 procent) och Andreas Alms AIK (13,6) procent.

Åge Hareide påminde om att Malmö FF, som tappat viktiga pjäser som Markus Halsti, Magnus Eriksson, Ricardinho, Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin, haft en stor omsättning i spelartruppen.

– Sex har lämnat, och sex har kommit in. Det tar tid, men vi har en god möjlighet om vi kan få ihop laget. Du upptäcker allt mer som tränare att personkemi mellan människor är det allra viktigaste inom fotbollen. I ett lag är det viktigast att knyta starka band mellan spelarna, säger MFF:s tränare och fortsätter:

– Ifjol sa folk att det var svårt att vinna allsvenskan två år i rad. Men allt är svårt i fotboll om du fokuserar på det svåra.

Nya kvalitetsspelare

Lagkaptenen Markus Rosenberg hymlade inte om lagets favoritstatus.

– Jag ser oss som favoriter, det gör jag. Men som Åge sa – sex ut och sex in. Det är samtidigt stor kvalitet på de nya spelarna som kommit in i laget.

Mer läsning

Annons