Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bachirou på bröllop och Dyer avstängd – men extra spelsugen Nouri tillbaka i ÖFK till derbyt

Två tunga mittfältspjäser missar lördagens derby mot GIF Sundsvall – Fouad Bachirou är på bröllop och Alex Dyer avstängd. Extra viktigt då för ÖFK – Brwa Nouri är tillbaka, både spel- och revanschsugen: "0–5 sitter i bakhuvudet".

Annons

Brwa Nouri såg riktigt laddad och fokuserad ut vid gårdagens ÖFK-träning på Jämtkraft Arena. Han tvingades se hela lördagens match mot Elfsborg från bänken, men är tillbaka i derbyt mot Sundsvall.

Östersunds FK:s tränare Graham Potter hade det eventuella scenariot med Bachirou och Dyer klart för sig redan innan lördagens hemmamatch mot Elfsborg. Det var därför han lät Brwa Nouri sitta kvar på bänken hela matchen.

– Vi testade på fredagsträningen och det var helt lugnt. Jag kunde spela. Men Graham är en tänkande människa och man måste ha respekt för hans beslut, han har ju rätt tio gånger av tio, säger Brwa Nouri.

Fouad Bachirou är ledig hela den här veckan eftersom hans mamma ska gifta sig, och missar lördagens derby mot Sundsvall. Med tanke på det och Alex Dyers varningsläge så höll Graham Potter tillbaka den spelsugne Brwa Nouri i lördags.

– Han ville inte ha alla oss tre borta och visste att Fouad var på bröllop och att Alex riskerade en tredje varning. Och sjukt nog så fick han ju den också, säger Brwa Nouri.

Alex Dyer kände sig tvungen att stoppa ett omställningsläge för Elfsborg tidigt i andra halvlek. Och när han såg domaren visa det gula kortet stod det klart att han blir avstängd och missar Sundsvallsmatchen.

– Jag visste direkt vad som gällde. Det var en match som jag var skitladdad för, så jag är väldigt besviken. Ända sedan uppehållet är det den här matchen jag har tänkt mest på. Att få ta revansch. Så det är jättejobbigt, säger Alex Dyer.

Kaptenen och centralgestalten Alex Dyer missar derbyt mot Sundsvall efter att ha dragit på sig sin tredje varning för säsongen i lördags mot Elfsborg.

Han har dock full tro på att de andra killarna ska fixa revanschen. Med stöd från läktaren.

– Hoppas att det blir fullt. Vi behöver det och det gör skillnad. Ibland är det små marginaler som avgör matcher och fansens stöd kan vara det, säger Alex Dyer, som nu får uppleva det som Brwa Nouri fick göra i lördags – att sitta och se på.

Hur jobbigt var det att sitta på sidan?

– Det var 50 på en skala 1 till 10. Speciellt när man kunde spela och kände att man kunde komma in och bidra, säger Brwa Nouri.

ÖFK:s mittfältskugge är ändå inne på att det kan ha gjort honom gott. Både genom vilan och spelsuget.

– Jag vill bara ut och spela nu, och det blir en perfekt match att komma tillbaka i, säger Brwa Nouri.

Det är derby mot Sundsvall och ÖFK vill visa att man är bättre än de 0–5 som det blev senast. Revanschhungern ger extra bränsle.

– Det är bara match i mängden, men den förlusten glömmer man inte så lätt. Nu gäller det att fortsätta göra rätt grejer på lördag och inte göra så att bränslet brinner bara, säger Brwa Nouri.

Graham Potter konstaterar att läget med Bachirou och Dyer borta är långt från optimalt. Men att han förutom Nouri kan räkna in flera spelare som haft lite problem och varit borta en del på slutet.

– Sam Mensiro är tillbaka för fullt och även Ronald Mukiibi är redo, i alla fall för inhopp. Så när det gäller antalet spelare i truppen så ser det ändå helt okej ut, säger Graham Potter.

Backen Ronald Mukiibi, här med Sebastian Lundbäck i ryggen på tisdagens träning, är tillbaka och kör för fullt, och kan enligt Graham Potter bli aktuell för inhopp i lördagens derby hemma mot  Sundsvall.

Läs mer:

Stefan Karlsson har hittat rätt direkt i ÖFK: "Alla i Sverige vet hur bra fotboll Östersund spelar"

Roland Olsen: ÖFK har redan skämt bort oss något otroligt – nu vill vi bara ha mer och mer

Mer läsning

Annons