Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är Grasshoppers – GIF-spelarens nya klubb

Rúnar Sigurjónsson lämnar Allsvenskan och är klar för fjolårets tabellfyra Grasshoppers i den Schweiziska superligan. Han blir även klubbkamrat med Sveriges Kim Källström.

Annons

TV: Oskar Lund om tappet av Sigurjónsson.

GIF-mittfältaren Rúnar Sigurjónsson lämnar Sundsvall för nya utmaningar i den Schweiziska klubben Grasshoppers som grundades 1886. Sigurjónsson kommer att bära klubbens färger blått och vitt precis som GIF Sundsvalls.

Grasshoppers har vunnit den Schweiziska superligan totalt fyra gånger. Senast var säsongen 2002/2003 och första gången var 1994/1995. De har dessutom kommit tvåa två gånger säsongerna 2012/2013 och 2013/2014. Förra säsongen slutade dem fyra. Första matchen för denna säsong spelar dem på sin hemmaarena Stadion Letzigrund som är belägen i Zürich. Matchen äger rum den 24:e juli då dem möter Lausanne Sport.

Läs också: Klubbarna överens – GIF-stjärnan Rúnar Sigurjónsson går till Grasshoppers

Nytt lag innebär mycket, bland annat en ny tränare. GIF–mittfältaren kommer att tränas av schweiziska Pierluigi Tami som varit tränare för laget sen 2015. Han har tidigare tränat U23 och U21-landslaget i Schweiz.

Läs även: GIF Sundsvall får flera miljoner för Sigurjónsson: "En av de största försäljningarna"

Rúnar Sigurjónsson blir dessutom klubbkamrat med Kim Källström som spelat i klubben sedan säsongen 2015/2016. Några andra svenska fotbollsspelare som tidigare har spelat i klubben är Ove Grahn och Mats Gren.

Mer läsning