Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter inhoppet– nu vill Suljevic ha mer speltid i GIF: "Har visat att jag klarar det"

Mittfältaren Smajl Suljevic är på gång och i bra form. I matchen mot Helsingborg gjorde han fler spelminuter än han någonsin gjort tidigare för Giffarna. – Det känns motiverande att tränarna visar att de tror på mig, säger han.

Annons

Smajl Suljevic hoppas på mycket mer speltid framöver med Giffarna.

När Robin Tranberg skadade sig fick Smajl Suljevic kliva in och spela 84 minuter i matchen mot Helsingborg. Den längsta tiden han har varit på plan för Giffarna i tävlingssammanhang.

– Tränarna kanske ser något mer i mig nu än de har gjort tidigare, säger han.

Förra året beskriver han som struligt med många sjukdomar och ett dödsfall i familjen som påverkade honom.

Men nu kör han på hårt och fokuserat.

– Jag har utvecklats fysiskt och orkar mer än tidigare. Det är skönt med tanke på hur jag har slitit. De andra spelarna pushar mig och jag har mycket vilja. Jag känner att jag kan ge 100 procent på varje träning.

Läs också: Suljevic missnöjd med speltiden – öppnar för utlåning

Borlängekillen värvades från Dalkurd i början av förra året och gjorde 22 spelminuter på tre matcher i GIF-tröjan. Förra sommaren blev han utlånad till IK Frej där han fick mer speltid och spelade nio matcher från start.

– Det var lärorikt. Det var inte riktigt som jag trodde innan men det var många bra grabbar i laget. Mitt personliga mål var att vi skulle hålla oss kvar i Superettan och det lyckades.

Och det är en motiverad 22-åring som siktar framåt.

– Man drömmer ju alltid om att gå vidare i karriären och få uppleva stora saker. Men jag tycker att jag har ett bra fokus i Sundsvall här och nu.

Läs också: Giffaren fick känna glädje i sorgens stund

Matchen mot Helsingborg blev visserligen en förlust men Smajl fick visa mer av vad han går för.

– Jag brukar inte vara nervös när jag har gjort kortare inhopp. Men mot Helsingborg och med längre speltid var jag faktiskt det. Men det är skönt att vara lite nervös, jag blir mer fokuserad och koncentrerad. Och det gick bra, särskilt i andra halvlek.

På måndag möter Giffarna Djurgården på bortaplan och han hoppas att få spela från start.

– Det gör jag verkligen. Jag har visat att jag klarar att spela på den här nivån, både offensivt och defensivt. Och vi är revanschsugna.

I och med att Rúnar Sigurjónsson lämnade GIF öppnades en lucka på mittfältet, som Suljevic hoppas fylla. Samtidigt har sportchefen Urban Hagblom varit tydlig med att de ska ersätta islänningen, vilket skulle öka konkurrensen på innermittfältet igen.

– Det kanske blir en duktig spelare. Men jag ska fortsätta göra min grej och hoppas på att få spela så mycket som möjligt, säger Suljevic.

Fotnot: Efter den här intervjun gjorde GIF Sundsvall klart med Mauricio Albornoz.

Läs också: Mittfältaren tvingades kliva av efter sex minuter – fick åka till akuten

Mer läsning

Annons