Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succévåren – så lägger GIF Sundsvall upp planen inför hösten: "En miniförsäsong"

/

Efter en stark vår ligger GIF Sundsvall sexa i Allsvenskan.
Spelartruppen har redan gått på semester – då passar tränarduon Roger Franzén och Joel Cedergren på att lägga upp riktlinjerna inför hösten och summera våren.
– Vi har utvecklat vårt spel, säger Franzén.

Annons

SE OCKSÅ: Experternas tips till GIF Sundsvall inför sommaruppehållet

Åtta poäng till serieledning och sex pinnar ned till kvalplats är GIF Sundsvall facit under vårsäsongen.

På måndagen gick spelartruppen på semester och GIF-tränarna Joel Cedergren och Roger Franzén kan summera våren.

– Jag och Joel kommer sätta oss i morgon (tisdag) och utvärdera, men jag tycker att vi har utvecklat vårt spel. Vi har tagit anfallsspelet vidare och skapat fler målchanser och gjort fler mål. Defensivt har vi släppt in mindre och hanterat inläggssituationerna bättre, det var ett moment vi ville förbättra. Vi är på god väg både offensivt och defensivt, säger Roger Franzén.

Spelartruppen är nu "lediga" fram till den 13:e juni.

– Varje spelare ska ha gjort åtta pass under de veckorna. Första veckan är en återhämtande del, sedan ska de vara redo att gå in i tuffare träning igen när vi återsamlas, säger Franzén.

Fokus kommer att ligga på tuff träning inför hösten.

– Det är sex veckor mellan matcherna så vi går in i en "miniförsäsong". Först blir det återhämtning, tillvändning och sedan tre veckor med tuffare träning. Den fjärde veckan lättar vi på träningen inför höstpremiären.

Utöver hård träning kommer GIF Sundsvall att spela två träningsmatcher mot Örebro och Östersund innan serien drar i gång igen.

När Allsvenskan startar om igen kan det vara med en spelartrupp som ser lite annorlunda ut än vad den gör i dag. Låneavtalet gällande Noah Sonko Sundberg går ut, och en spelare som Rúnar Sigurjónsson drar säkerligen till sig intresse från andra klubbar.

LÄS OCKSÅ: I Jönköping kan en fältherre ta farväl av GIF Sundsvall

– Urban jobbar och ser om vi kan behålla Noah och vi har en förhoppning om att han ska vara kvar. Sedan bevakar vi spelare givetvis, det arbetet pågår hela tiden, säger Roger Franzén.

Mer läsning

Annons