Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklund tillbaka i träning – Hasani hoppas på spel

/
  • Johan Eklund känner sig redo för match igen.
  • Shpetim Hasani och Daniel Sliper tränade vid sidan under
  • Stämningen var väldigt god under torsdagsträningen, som avslutades med en strafftävling. Laget utan västar firade vilt efter segern.
  • Roger Franzén och Joel Cedergren tog klivet upp på läktaren för att få en annat perspektiv på träningen.

Det ljusnar på flera fronter för GIF Sundsvall. Under torsdagens träning var Johan Eklund och Peter Wilson tillbaka i full träning. Nyförvärvet Shpetim Hasani tränade fortsatt vid sidan om men hoppas på spel mot gamla lagkamraterna i Örebro.

Annons

Inte nog med att resultaten går GIF Sundsvalls väg, nu ser även skadeläget betydligt ljusare ut.

Anfallaren Johan Eklund gjorde sin första träning med matchspel på en månad efter att ha skadat ett ledband i matchen mot AIK den 12 juli. Ispaketet runt knäet efter träningen såg oroväckande ut, men han lämnade lugnande besked.

– Det är mest en säkerhetsåtgärd. Ledbandet kan jämföras med en stukad fot – man får leva med att det nyper till ett tag framöver, men det är inget farligt, säger Eklund, som hyser hopp inför spel redan på lördag mot Örebro.

– Det kändes bra, och som det ser ut nu är jag disponibel till lördagens match. Så här i första matchen får man mest hoppas på ett inhopp.

Med på träningen fanns en annan anfallare som haft skadeproblem: Peter Wilson. 18-åringen gick för fullt och såg ohämmad ut, även om det är en bit till matchformen.

Sedan tidigare har även Marcus Danielson kommit tillbaka efter långtidsskada.

Precis som inför matchen mot Kalmar fick dock nyförvärvet Shpetim Hasani, Daniel Sliper och Lloyd Saxton träna vid sidan. Ljusast ser det ut för Hasani, som störts av en krånglande vad. Han kände genast en förbättring under torsdagen.

– För tre, fyra dagar sedan var det jättejobbigt, men i dag kändes det mycket bättre, även om jag är lite stel och trött nu efteråt. Jag hoppas kunna köra för fullt i morgon.

Vad tror du om matchen mot ditt gamla lag Örebro?

– Jag känner i stort sett alla i laget, så det är klart att det vore kul att få spela. Men det ska kännas bra också, och jag vill inte riskera något.

Mer läsning

Annons