Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-giffaren Fjóluson skadad och missar matchen på lördag – borta från spel i fyra till sex veckor

När GIF Sundsvall tar emot IFK Norrköping på lördag är ex-giffaren Jón Gudni Fjóluson inte med på sin gamla hemmaplan. Han skadade okbenet förra veckan och blir borta från spel i fyra till åtta veckor.

Annons

Inget spel för ex-giffaren Fjóluson när Norrköping gästar Sundsvall på lördag.

Mittbacken Jón Gudni Fjóluson gick från Giffarna till regerande mästarna Norrköping inför årets säsong i Allsvenskan. I Champions League-kvalreturen mot Rosenborg förra veckan fick han kliva av matchen efter en huvudskada.

Nu står det klart att han blir borta en längre tid på grund av ett brott på okbenet. Enligt IFK Norrköping skulle en ny smäll på samma ställe vara förenat med en stor fara.

– Jag känner inte så mycket av det som tur är. Jag kan träna på som vanligt utan att spela. Det är tråkigt så klart men det får ta den tid det tar, säger han.

Enligt Fjóluson själv kan det ta allt från fyra till åtta veckor för skadan att läka.

– Det är sånt som händer. Skadan sitter så illa till att om jag får en till smäll på samma ställe skulle det kunna gå in i skallen och blöda där. Det är för farligt och risken är för stor. Men det gäller att inte ge upp och vika ner sig, säger han.

Han tror att det blir en tuff match mellan GIF och Norrköping på lördag. Även om han har bytt klubb följer han sitt gamla lag.

– Jag har nog sett alla matcher de har gjort, säger Fjóluson.

Ex-giffaren Fjóluson skadad.

Läs också: Fjóluson om liret och livet i Norrköping – och om årskortet på Kolmården

Läs också: Här är mannen som tagit de isländska stjärnorna till GIF Sundsvall – och han tror på fler islänningar i klubben

Läs också: Mittbacken berättar om flytten från GIF Sundsvall

Mer läsning

Annons