Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansens sågningar och hyllningar: "Närmare än så här kommer inte ÖFK"

/

Det var inte bara en het match mellan ÖFK och GIF. Vikten av matchen och stämningen inför märktes i hela fotbollssverige och på sociala medier gick 5-0 för GIF inte obemärkt förbi.

Annons

"Känns som att vi kan slå fast vilka som fortfarande är storebror i norr", skriver en användare på Twitter, och han var inte ensam om att reagera på 5-0-krossen på Norrporten arena på lördagen. Även om tonen mellan supportrarna normalt sett är både lugn och respektfull med glimten i ögat kunde många GIF-fans inte låta bli att gotta sig i den väldigt övertygande segern.

"GIF Sundsvall - Östersunds FK 5-0! =D KUNGAR AV NORRLAND! #Giffarna #GIFSundsvall #ÖFK #ÖstersundsFK #GIFÖFK #LÄTT #STOROCHSTARK #NORRLANDGIF", skriver en annan användare och "Ordningen återställd. Närmare än så här kommer #öfk inte", menar en annan.

5-0 för Sundsvall är ett resultat som ger avtryck. Och vissa skräder inte orden mot ÖFK: "Spelar Östersund i Allsvenskan? #gifsundsvall", skriver en GIF-anhängare.

På andra sidan om landskapsgränsen finns också en del kritiska röster:

"De är ni som verkar ta lätt på den här förlusten som inte är riktiga supportar. Klart som fan man är besviken och j*vligt arg när dom förlorar med 5-0. Det är skit, vad fan är det för fel, det går förlora på olika sätt och det här är oacceptabelt", skriver en Östersundssupporter på Facebook, men de flesta uttrycker ändå stöd för sitt favoritlag och blickar framåt mot nästa match i stället. Matchen mot tuffa Malmö den 28 maj är den sista matchen innan EM-uppehållet och även Jamal Blackmans sista match i ÖFK-färgerna.

LÄS MER:

GIF Sundsvall-Östersunds FK – Norrlandsderbyt minut för minut

Historisk match – lika stort som Springsteen på Ullevi

Krönika: Därför vinner GIF Sundsvall

Krönika: därför vinner Östersunds FK

GIF Sundsvalls sportchef: "Därför ska vi bli bäst i Norrland"

ÖFK-tränaren om GIF Sundsvall: "Väldigt imponerad"

ÖFK-ordföranden om GIF och ÖFK: "Vi är tveklöst bäst i Norrland"

Mer läsning

Annons