Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokuserat GIF ska klippa änglavingar

/

Så var det dags för Giffarna att ta klivet in i höstsäsongen.
Man gör det mot svårast möjliga motstånd i form av seriesuveränen IFK Göteborg.
– Vi har slickat såren och alla är sugna på att komma i gång, säger Roger Franzén.

Annons

Vårsäsongen hade som bekant mer att önska för GIF Sundsvall. Med tolv poäng inspelade, varav endast två hämtade på hemmaplan, var troligtvis ingen i laget nöjd med poängskörden.

Efter sommarledigheten har laget analyserat spelet och har sedan dess lagt stor fokus på att bli bättre i offensivt och defensivt straffområde. Dels för att hälften av de insläppta målen har skett på inlägg och dels för att man själv inte har gjort ett enda på det sättet.

Mot Örebro såg ledarstaben en del framgångar i vad man jobbat på, och i dag är det alltså dags att tillämpa det hela i en tävlingsmatch. Och man gör det inte mot vilket brödgäng som helst.

IFK Göteborg har gått som tåget hittills och leder Allsvenskan med fem poäng.

– Det är ett otroligt kompetent lag. Vi har ju en spelidé där vi förhåller oss till motståndaren. Vi kommer att försöka utnyttja deras... Jag skulle inte säga svagheter, men vi har några tankar på hur vi ska ta oss fram, säger tränaren Roger Franzén.

Men för att vinna trycker Franzén på att man bör sätta defensiven i första rummet.

Och det var ju det här med backlinjen. Robert Lundström är avstängd samtidigt som Marcus Danielson och Eric Larsson fortfarande är någon vecka ifrån att gå för fullt.

Dennis Olsson kommer in och gör comeback från start på vänsterbacken och manfallet innebär troligtvis att Stefan Ålander kommer att gå in som högerback. Något han gjorde i vänskapsmatchen mot Örebro senast.

– Det var ju en ovan position för Stefan, men han hanterade det på ett bra sätt. Defensivt vet vi om att han är en bra försvarsspelare, sedan gäller det för honom att hitta bra positioner i anfallsspelet och rätt värderingar i passningsspelet. Han är en klok spelare som kommer att klara av en sådan position om han hamnar där, menar Franzén.

Mer läsning

Annons