Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-kaptenens hyllning till ÖFK inför derbyt: "Tycker de är hur bra som helst"

/

GIF Sundsvall tar emot Östersunds FK i ett hett derby på lördag och Sundsvallslagets kapten Tommy Naurin är redo för derbykamp.
Samtidigt öser han beröm över motståndet som väntar.
– Jag tycker de är hur bra som helst, säger Naurin.

Annons

LÄS OCKSÅ: Rúnar i EM – ekonomisk jackpott för GIF

Två raka förluster gör att GIF Sundsvall tappat lite i den allsvenska tabellen. Nu på lördag får laget chans till revansch när det väntar Norrlandsderby mot Östersunds FK på lördag inför utsålda läktare.

– Det blir jättehäftigt, men vi ska spela vårt spel oavsett inramning, säger GIF Sundsvalls lagkapten Tommy Naurin.

– Det kan nog bli en rolig match för publiken.

Både GIF Sundsvall och Östersunds FK har fått en hel del beröm för sättet de spelar fotboll på, och Norrlandslagen har överraskat många den här säsongen.

– Fotbollssverige hade nog inte räknat med att Östersund skulle vara så uppskruvade och att de skulle klara av att bedriva den fotbollen. Däremot fick fotbollssverige se GIF Sundsvall förra säsongen, men nu har vi kickat lite mer i taket, säger Naurin.

GIF-kaptenen är imponerad över vad rivalerna i ÖFK presterat.

– Jag tycker de är hur bra som helst. De har verkligen varit konsekventa, precis som vi försökt vara. Det har gett dem sina poäng, och vi har tagit våra. Det är två lag som vill något och som spelar en positiv fotboll, säger Naurin.

Vad är det som gör att ni är bästa norrlandslaget i Allsvenskan så långt?

– Det kan vara tillfälligheter, men vi har ju gjort en bra vår helt enkelt. Vi har stått upp mot rejäla motstånd och tagit rejäla skalper. Samtidigt spelar det ingen roll vilka man möter, det gäller att ta segrarna. Det kanske låter kaxigt att det inte spelar någon roll vilka vi möter, men vi kan vinna mot alla lag. Samtidigt kan vi förlora mot alla om vi inte gör det vi ska.

SE OCKSÅ: Tränarprofilens hyllning till GIF Sundsvalls anfallare: "Han skulle kunna gå in på Camp Nou"

Mer läsning

Annons