Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-mittfältaren efter tunga perioden: "Passar bra med ett uppehåll nu"

I mitten av den andra halvleken kom smällen som gav GIF Sundsvall ännu en tung förlust– och som tog Malmö FF upp i serieledning av Allsvenskan.
– Det är ett fall framåt, säger GIF Sundsvalls Joel Enarsson.

Annons

I våras besegrade GIF Sundsvall Malmö FF. I returmötet på Norrporten Arena tog tabelltvåan revansch och klättrade därmed också upp i ledning av Allsvenskan.

Tränarduon Joel Cedergren och Roger Franzén gjorde vissa förändringar i GIF Sundsvalls startelva och gav bland annat nyförvärvet Joel Enarsson chansen från start.

Han summerade matchen så här:

– Först och främst var det kul att vara med, men sen får matchen ett tråkigt avslut tycker jag. För min egen del tycker jag att det kändes helt okej och jag visade upp lite av det jag är här för i alla fall. Men jag vill inte säga för mycket innan jag har sett lite bilder och sådär.

Han säger att laget fick direktiv om att gå ut med en lite lägre profil i början av matchen.

– Vi gick ut med att vi ligga lite lägre till att börja med. Vi hade en del att rätta till från Elfsborgsmatchen så vi droppade ner lite deffensivt. Just offensivt ville vi jobba med ytor bakåt, där vi vet att vi kan såra Malmö och det tycker jag att vi gör vissa gånger också, även om vi kan göra det ännu mer. Det visade att vi drog lärdom av Elfsborgmatchen och det här är ett fall framåt även om vi inte får med oss några poäng

Själv hade han en halvchans, men lyckades inte få full kontroll på bollen.

– Det är väl Dennis som slår in den och jag var lite beredd på en skarv från Lars tror jag, men jag tycker själv att jag ska göra det bättre. Jag försöker ta bollen innan studs men hinner inte riktigt och så studsar den upp på sidan så hinner jag inte fram på den sen, säger han.

Första halvleken stod GIF Sundsvall emot bra, trots ordentligt tryck från gästerna. Det dröjde till den 64:e minuten och den nionde hörnan innan bortalaget hittade in bakom Naurin. En vacker nick gav dock gästerna ledningen. GIF Sundsvall jagade en kvittering, speciellt i matchens slutskede då laget hade en forcering. Men det räckte inte till något mål.

– Jag tycker att vi gör en bra match och jag tycker att vi följer vår matchplan. Sen gick det inte hela vägen. Malmö är Sveriges bästa lag och det är ändå starkt av oss att stå emot så bra mot dem som vi faktiskt gör. Det är ett lag som är mycket skickligt offensivt och då måste vi sätta defensiven, vilket jag tycker att vi gör. Vi skapade några halvchanser i första halvleken, men i den andra blev det lite stängt. Men jag tycker att vi gör det bra, det är det lilla som saknas och jag hoppas det kommer mot AIK, säger Smajl Suljevc, som även han spelade från start.

Nu dröjer det två veckor innan AIK står på tur. Stockholmslaget som GIF Sundsvall snodde poäng av i inledningen av säsongen, precis som de gjorde mot Malmö.

Smajl Suljevic säger att han tycker att det passar bra med ett litet uppehåll nu.

– För mig är det bra med en paus. Nu kan vi bygga på sammanhållningen och kanske ändra något. Vi kan sätta oss ner och prata om det som har hänt och hur vi ska göra för att vända det här, säger han efter lagets sjätte raka utan seger.

MER OM MATCHEN

Tabelltvåan numret för stort – GIF Sundsvall fick inte hål på Malmö FF: "Det är tufft"

Sonko Sundbergs ilska – avstängd mot AIK: "Helt sjukt hur han kan lägga ett gult kort"

Se eftersnacket efter GIF Sundsvalls förlust

MFF nollade GIF Sundsvall – här är chanserna och målet som sänkte hemmalaget

Mer läsning

Annons