Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF Sundsvall hyllas av experten: "De är vårens grej"

Insatserna GIF Sundsvall stått för under våren har inte gått obemärkta förbi. Fotbollsjournalisten Johan Orrenius hyllar nu laget i Offsides podcast. "De fick sätta pricken över i:et när de krossade uppstickaren Östersund" säger han i podcasten.

Annons

Efter ett par omgångar ledde GIF Sundsvall Allsvenskan, men ligger nu på en femte plats i tabellen efter elva spelade omgångar.

Bakom placeringen ligger bland annat 2-1-seger på bortaplan mot Malmö, 1–0 på bortaplan mot Häcken, 3–1 hemma mot Örebro och nu senast klara 5–0 i det historiska derbyt mot Östersunds FK.

GIF Sundsvall hyllas av fotbollsexperten Johan Orrenius efter vårsäsongen.

Och nu hyllas laget för sina insatser. I fotbollsmagasinet Offsides podcast utnämns laget till "vårens grej" av Johan Orrenius.

"Vårens grej. Jag tycker faktiskt att det är GIF Sundsvall, att de faktiskt har hållit och fick sätta pricken över i:et på den här vårsäsongen genom att krossa upsptickaren ÖFK med 5-0 här nu senast. Vi har berömt Sigurjónsson, men inte pratat så mycket om dem som lag. De blir vårens grej för mig" säger Orrenius i podcasten.

Nästa chans för GIF att bygga vidare på vårsäsongen är på lördag då de gästar Jönsköpings Södra. Det är också den sista matchen innan EM-uppehållet för laget.

LÄS MER: Två Giffare uttagna i SVT-expertens bästa vårelva

LÄS MER: GIF:s succéback om årets drömstart – och mörka tankarna under fjolåret: "Var jäkligt tufft"

LÄS MER: Nuvarande och tidigare GIF-spelare uttagna i landslaget

Mer läsning

Annons