Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF Sundsvalls sportchef om spelartypen de vill förstärka med: "Söka så komplett som det går"

Rúnar Sigurjónsson har lämnat ett stort tomrum efter sig i GIF Sundsvalls laguppställning. Nu berättar Urban Hagblom vad han vi få in för spelartyp för att ersätta islänningen. "Framförallt ska det vara en tvåvägsspelare fina defensiva kvalitéter" säger Hagblom.

Annons

I klippet ovan kan du se och höra hela intervjun med Hagblom inför matchen mot IFK Göteborg.

Att GIF Sundsvall vill ersätta Rúnar Sigurjónsson är ingen hemlighet. Inför matchen mot IFK Göteborg, Giffarnas första efter sommaruppehållet, gästade sportchefen Urban Hagblom ST-sportens uppsnack. Där berättade sportchefen om vad det är klubben vill se att ersättaren besitter kvalitetsmässigt, och när de vill ha ersättaren på plats.

– Vi jobbar knallhårt för att ha en ersättare på plats väldigt snart. Man vill ju alltid söka så komplett som det nu går, men framförallt ska det vara en tvåvägsspelare med fina defensiva kvalitéer, men Rúnar stod ju för mycket poäng och i en riktigt bra situation får du också en poängspelare på plats, om han inte finns i vår trupp i dag, säger Hagblom.

Hagblom flaggar också för att det kan komma att plockas in ytterligare spelare, mer än bara en ersättare för Sigurjónsson.

– Vi får inte bli för tunna. Det kan bli skador, och OS-spel för någon som gör att vi måste ha alternativ på olika positioner. Med största sannolikhet kommer det in nya spelare, sedan får vi se om de står i startelvan eller inte, det avgörs av deras kvaliteter, säger han.

TV: Målskytten efter förlusten: "Det är små marginaler"

TV: GIF-tränaren om förlusten: "Vi har för dålig kvalitet"

TV: Stefan Silva efter förlusten mot Göteborg: "4–1 är alldeles för mycket"

TV: Se höjdpunkterna från matchen

TV: Eftersnack med spelare och analyser av matchen

TV: Se reprisen från uppsnacket inför IFK Göteborg–GIF Sundsvall

TEXT+TV: GIF-försvararen om den tunga matchen: "Märktes att vi har haft uppehåll"

TEXT+TV: GIF Sundsvalls lagkapten efter förlusten: "En riktig käftsmäll"

LÄS MER: Så betygsätts spelarna efter förlusten mot IFK Göteborg

Mer läsning