Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarnas mittfält kan snart vara återställt: "Det är på rätt väg"

Mittfältarna Robin Tranberg och Kristinn Steindórsson är fortfarande skadade. Spel i mötet mot Östersund är uteslutet – men Tranberg är på god väg tillbaka. "Det känns bättre och bättre", säger Tranberg.

Annons

Läs även: Bachirou på bröllop och Dyer avstängd – men extra spelsugen Nouri tillbaka i ÖFK till derbyt

Robin Tranberg skadade axeln under matchen mot Helsingborg, nu är han på god väg tillbaka.

Det var i matchen mot Helsingborg som Robin Tranberg skadade axeln. Sedan dess har träningen bestått av rehab. I oktober opererade Kristinn Steindórsson menisken, men problemen fortsatte. Matchen mot Göteborg var den senaste han spelade och nu väntar han på tid för en ny operation.

– Jag har haft problem sen oktober, trots operationen blev det aldrig riktigt bra. Nu är det skönt att veta varför jag inte känt mig helt hundra och att det inte beror på något annat, säger Kristinn Steindórsson.

Träningen för de båda skadade Giffarna har bestått av rehab. Tranberg är på god väg tillbaka och han tränar på för fullt. Löpning, fotboll, snabbhet, uthållighet och styrketräning. Snart kan han förmodligen också börja träna med laget igen.

– Det som hindrar honom att träna med laget fullt ut är smärtan, jag gissar att han kan börja träna med laget nästa vecka, men det beror på hans smärta, säger fystränaren Joakim Svedberg.

Robin Tranberg kan snart vara tillbaka och spela med laget på träningarna igen.

– Det är på rätt väg, men hur lång tid det är kvar vet jag inte. Jag får ta det från dag till dag. Förhoppningsvis kan det gå undan, jag har varit med på en passningsövning men inte riktig spel än. Men förhoppningen är att jag ganska snart ska kunna vara med som joker i båda lagen, säger Robin Tranberg.

Kristinn Steindórsson väntar på en operation för menisken.

Men för Kristinn Steindórssons del ser det ut att dröja lite längre innan han är tillbaka. En operation väntar, men det hindrar inte honom från att träna på för fullt.

– Han tränar på rejält en vecka till, men inte fotboll och inte så mycket löpning, men han bedriver både tung styrketräning och cykelträning. Det alla tappar när man inte kan spela fotboll är det specifika fotbollstempot. Kvickheten och uppmärksamhetsförmågan, att kunna löpa med brytande löpningar. Den egenskapen är viktig att så snabbt som möjligt få igång efter en skada, säger Joakim Svedberg.

När Steindórsson är tillbaka är fortfarande oklart.

– Det är såklart surt att sitta på sidan, men jag hoppas att det blir bra så fort möjligt, säger Kristinn Steindórsson.

Stefan Ålander är fortfarande skadad efter en smäll som han fick på knät under U21-matchen för en vecka sedan. Det rör sig om en stukning av knät, när han är tillbaka är oklart. Men han är igång med träningen bortsett från fotbollen.

Mer läsning

Annons