Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Noah Sonko Sundberg till OS trots skadan – åker i eftermiddag

Trots en stukad fot får Giffarnas mittback Noah Sonko Sundberg resa till Rio de Janeiro för att delta i OS. Men skadan mot Djurgården höll på att ställa till det. "Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna åka", säger han.

Annons

Hör Noah Sonko Sundbergs egna ord efter glädjebeskedet i klippet ovan.

Tidigare i dag fick Noah Sonko Sundberg träffa landslagsläkare som efter röntgen kunde konstatera att han hade en kraftig stukning. Trots det får han resa han till Rio under eftermiddagen.

– Det är bättre i dag. Läkarna trodde att det skulle vara lugnt till första matchen i alla fall. Om jag inte kan vara med i den första matchen så kan jag vara med i den andra, det är jag helt säker på, säger Noah Sonko Sundberg.

Läs mer: Efter skadan – GIF-tränaren om Sonkos OS-besked: "Orolig över situationen"

Mittbacken har tidigare uttryckt sin glädje över att ha blivit uttagen i truppen, men sedan i går kväll var det osäkert om Sonko Sundberg skulle kunna delta i OS.

– I går var jag väldigt nere och jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna åka. Men det slutade bra ändå och jag får hoppas att foten hinner läka i tid, säger han och fortsätter:

– Det gör väldigt ont och jag kunde inte sova i natt på grund av smärtan. Men det är sådant man får ta. Det är inget som är brutet så det ska nog kunna gå ändå, säger han.

I det första mötet den 5 augusti står Colombia för motståndet. Därefter väntar Japan och Nigeria.

– Det är en otrolig upplevelse som man inte får göra så ofta. Det kommer att bli oerhört intressant, både runt omkring men också under matcherna man spelar. I GIF Sundsvall har jag bidragit både på och utanför planen och jag hoppas kunna göra det här också, säger Noah Sonko Sundberg.

Mer läsning