Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför stekheta Norrlandsderbyt – ÖFK väntas slå publikrekord mot Giffarna: "Är övertygad"

GIF Sundsvall gästar derbyrivalerna ÖFK nästa helg. Då förväntas Östersunds tidigare publikrekord på 7371 åskådare ryka. – Jag är övertygad om att det kommer bli nytt publikrekord mot Giffarna, säger ÖFK:s biljettansvarige Ola Laxvik.

Annons

Ola Laxvik tror på nytt publikrekord mot GIF Sundsvall.

Först Elfsborg nu på lördag och nästa helg den första allsvenska hemmamatchen någonsin mot rivalerna – och derbymotståndarna – GIF Sundsvall.

Med andra ord är det två toppmatcher som väntar för ÖFK och det märks inte minst av i biljettförsäljningen. Redan nu har 4773 biljetter sålts till Sundsvallsmatchen nästa helg.

LÄS MER: Efter skadan – GIF-tränaren om Sonkos OS-besked: "Orolig över situationen"

Östersunds nuvarande publikrekord ligger på 7371 åskådare. En siffra som förväntas krossas när ÖFK och Giffarna ställs mot varandra. Sammanlagt tar Jämtkraft Arena 8567 åskådare – men Ola Laxvik vågar inte hoppas på fullsatt.

Däremot tror han på runt 8000 personer i publiken.

– Det kommer vara lite biljetter som säljs på matchdag och sittplats kommer garanterat vara slut några dagar innan. Det är sittplatserna som går tidigast, säger han och fortsätter.

– Jag är övertygad om att det kommer bli nytt publikrekord. Det är en match som vi har potential att nå 8000. Det är många från Sundsvall som kommer också vilket kommer höja publikssiffran.

LÄS MER: Tommy Naurin om matchen mot Djurgården: "Vi visade karaktär"

Mer läsning

Annons