Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Kevin ersatt med kvalitet och klass

/

En landslagsman från Luxemburg – ska det vara något att skryta om?
Det är väldigt enkelt att avfärda de meriter GIF Sundsvall nyförvärv har i sitt cv med en fnysning, alternativt en axelryckning.

Annons

Visst.

Luxemburg har ett landslag som, lite diplomatiskt sagt, är en bra bit från den absoluta världstoppen.

Lilleputtlandet lär aldrig vara nära att nå något stort mästerskap, men under sina internationella matcher får Lars Gerson kort och gott möta de bästa av de bästa.

Kikar man lite djupare i vårt externa bildarkiv är det bara att lyfta på hatten.

Jag hittar bilder på Lars Gerson när han tampas med Franck Ribéry, Andres Iniesta, Kevin De Bruyne, Miralem Pjanic, Fábio Coentrão och chefen själv, Andrea Pirlo.

En hyfsad lista på lirare.

Motståndare som lär kunna lära ut rätt mycket till en redan rutinerad 24-åring. Motståndare vilken fotbollsspelare som helst skulle kapa av kroppsdelar för att få möta.

Nu lämnar han Norrköping och IFK för Sundsvall och GIF. Och det är en spelare som sått högst upp på önskelistan rätt länge.

Det blev ingen julklapp, men väl en perfekt försäsongspresent och ett lugnande besked till alla GIF-vänner som känt den där oron över att det aldrig presenteras något nyförvärv.

Förutom internationella äventyr och europeiska toppmotståndare har Gerson tre säsonger i Allsvenskan. Han vet vad som väntar, han vet vad som krävs.

Den första, och viktigaste, pusselbiten är på plats. Kapten Kevin är ersatt med kvalitet och klass.

Och visst luktar det förresten lite Leipzig över Luxemburgvärvningen. För inte hade Gerson hamnat i Giffarna om inte Emil Forsberg hade lämnat Malmö redan under vinterfönstret.

En flytt som fick välbehövliga slantar att ticka in på ett ganska tomt konto.

Mer läsning

Annons