Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Linus Hallenius återvänder till GIF Sundsvall – fyraårigt kontrakt påskrivet

Anfallaren Linus Hallenius har tränat med GIF Sundsvall den sista tiden.
Och som Sporten kunde avslöja tidigare i dag är han nu klar för en återkomst i Giffarna efter att ha skrivit på ett kontrakt för de fyra kommande åren.
– Det är roligt att cirkeln sluts, säger tränaren Joel Cedergren i ett pressmeddelande.

Annons

För Plus-kunder: Lund: Därför är GIF Sundsvall rätt för Linus Hallenius – kan få fart på karriären igen

Linus Hallenius återvänder till GIF Sundsvall och har skrivit på ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna.

Tidigare under måndagen kunde Sporten berätta att GIF Sundsvall och Linus Hallenius var överens med varandra om en återkomst i GIF och ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna.

Något som nu bekräftas av klubben.

– Jag är mycket glad över att vara klar för GIF Sundsvall och det känns väldigt roligt. Jag fick ett mycket positivt intryck när jag tränade med klubben under förra veckan och det är något riktigt spännande på gång och jag ser fram emot att vara en del av det och bidra på alla sätt jag kan med den erfarenhet jag byggt på mig. Jag har varit med om en del motgångar men även bra stunder, men självklart vill jag fortsätta utvecklas och det tror jag att jag kan göra här i GIF Sundsvall, säger Linus Hallenius i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Uppgifter: Linus Hallenius klar för GIF Sundsvall – så långt är kontraktet

Hallenius lämnade GIF Sundsvall under sommaren 2009 och skrev då på för Hammarby. Där skapaded han snabbt rubriker med ett mål som nominerades till hela fotbollsvärldens snyggaste mål innan han flyttade till Italien och Genoa ett år efter flytten till Hammarby.

Någon succé i Genoa och Serie A blev det inte och efter att ha varit utlånad ett par gånger vände han åter till Hammarby 2014.

Den senaste säsongen spelade han i Helsingborg.

– Vi följer noga våra Sundsvallskillar som spelar ute i Europa och övriga norden. Vi följer dem intensivt och när möjligheten gavs att knyta Linus till oss så jobbade hårt för att hitta rätt förutsättningar och nu är vi överens och har en spännande utvecklingsframtid framför oss. Linus har de kvalitéer som vi söker för vår forwardsbesättning. Det ska bli riktigt spännande att ha Linus tillbaka i GIF Sundsvall, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Den nu 27-årige anfallarens kontrakt sträcker sig alltså över de fyra kommande säsongerna, ett samarbete som tränaren Joel Cedergren ser fram emot.

– Det är roligt att cirkeln sluts. Jag var med i Linus start som spelare, en stor talang som flugit vidare och blev utlandsproffs. Har sedan fått ett par år i Sverige där han inte fått ut sin fulla kapacitet riktigt och vi har nu fått chansen att knyta honom till oss igen. Och vilka spetskvalitéer han har med sitt ”en-mot-en” och sitt djupledsspel, men har också en bra förståelse för spelet, säger han.

För Plus-kunder: Linus Hallenius kan presenteras inom kort – förväntas skriva på flerårigt avtal

Mer läsning

Annons