Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbarna överens – GIF-stjärnan Rúnar Sigurjónsson går till Grasshoppers

Sporten har tidigare berättat att GIF Sundsvall och schweziska Grasshoppers förhandlat om en övergång för Rúnar Sigurjónsson. Nu är klubbarna överens och mittfältaren lämnar Sundsvall för att omgående ansluta till den schweiziska klubben. "Vår ambition är att han ska ersättas", säger sportchefen Urban Hagblom.

Annons

TV: Oskar Lund om tappet av Sigurjónsson.

Läs också: GIF Sundsvall får flera miljoner för Sigurjónsson: "En av de största försäljningarna"

Mittfältaren Rúnar Sigurjónsson har varit GIF Sundsvalls nyckelspelare de senaste säsongerna och dragit till sig intresse från större klubbar.

Nyligen berättade Sporten att Grasshoppers från Schweiz och GIF Sundsvall suttit i förhandlingar om en övergång för islänningen, och nu är klubbarna överens enligt uppgifter till Sporten.

På torsdagsmorgonen kom pressmeddelandet från klubben som bekräftar övergången.

– Rúnar har haft en grym utveckling sedan han kom till GIF Sundsvall och det blir en spännande utmaning för honom med Grasshoppers och Europaspel. Vikommer att följa honom med spänning och önskar honom all lycka i Grasshoppers och i det isländska landslaget, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Sigurjónsson kom till Sundsvall 2013 och har den här säsongen levererat sex mål på 12 matcher i Allsvenskan.

Nu har han skrivit på för tre år med Grasshoppers. Där blir han bland annat klubbkamrat med Kim Källström.

Krönika: Ett tungt tapp för GIF Sundsvall – men de hade inte mycket till val

– Det är såklart trist att vi tappar Rúnar, men det är glädjande att vi har spelare som är intressanta för europeiska ligor och det är ett bevis på att GIF Sundsvall utvecklas och likaså individerna och spelarna. Förutsättningen har självklart varit att GIF Sundsvall ska erhålla ett marknadsmässigt pris, allt för klubbens fortsätta utveckling. Vår ambition är att Rúnar ska ersättas, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Mer läsning