Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"KROSSA BAJEN!" – här visar Patronerna sitt stöd inför mötet med Hammarby

"Vi älskar Sundsvall!" och "krossa Bajen!" hördes över Norrporten Arena under torsdagens träning. På plats fanns Patronerna som med banderollen "39 poäng kvar, vi är med er" visade sitt stöd inför matchen mot Hammarby på måndag.

Annons

En bit in i torsdagens träning hade en del av Patronerna samlats på läktaren på Norrporten Arena. Där visades en banderoll upp med texten: ”39 poäng kvar, vi är med er”, samtidigt som de ropade ut ”vi älskar Sundsvall” och ”krossa Bajen”.

– Tanken var att göra det vi gör bäst – stöttar Giffarna oavsett. Vi brukar göra sånt här någon gång per år och nu efter matchen mot ÖFK var det ett bra tillfälle. Vi tror fortfarande på det här och det vill vi visa, säger Patronernas tifo-ansvarige Andreas Lindman.

Att Patronerna var på plats just under torsdagen, dagarna efter att Pa Dibba lämnat klubben och Joel Enarsson anslutit var enligt Lindman en ren slump.

– Det här var bestämt redan innan och att det är bara en slump att det blev just när Joel kommit in. Men det var roligt, det var kul att se honom på träning.

Inför måndagens möte laddar Patronerna upp och under matchen kanske åskådarna får se något speciellt tifo som kan kopplas till dagens budskap.

– Det blir egentligen ingen skillnad mot hur det brukar vara. Vi kommer att bjuda på ett tifo som anspelar på det vi bjöd på under träningen. Det är dock svårt att få till det med mycket folk, i och med att det är måndagsmatch. Men det blir ett tifo som ligger rätt i tiden, säger Andreas Lindman.

Mer läsning