Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsikonen Andreas Isaksson tillbaka i svensk fotboll – kan spela mot Giffarna

Andreas Isaksson är tillbaka i Djurgården efter 12 år utomlands. När Sundsvall möter DIF i slutet av säsongen kan de alltså ställas mot den tidigare landslagsmålvakten. "Det blir härligt att komma tillbaka till Kaknäs och få avsluta karriären där", säger Isaksson i ett pressmeddelande.

Annons

Andreas Isaksson är en ikon i svensk fotboll.

Efter EM i somras tackade målvakten Andreas Isaksson för sig i landslaget. Nu är han tillbaka i Sverige, men inte i landslaget utan som allsvensk spelare i Djurgården.

Isaksson kommer närmast från Kisimpasa i den turkiska ligan. 34-åringen återvänder till klubben han spelade för mellan 2001 och 2004 och där han vann två SM-guld.

"Det känns fantastisk kul att komma tillbaka, det är som att komma hem igen", säger Isaksson."Bosse (Andersson, sportchefen) hörde av sig, la ut frågan och jag tänkte till en sekund – sedan var det klart att jag skulle komma hem igen. Det krävdes ingen övertalning eller betänketid utan det kändes helt självklart att jag skulle hem till Djurgården".

För Djurgården är Andreas Isaksson, minst sagt, en prestigevärvning. Bosse Andersson menar att värvningen av Isaksson är etta på listan över spelare han tagit till Djurgården som sportchef.

"Det är fantastiskt, man får nypa sig i armen. Andreas Isaksson återvänder till Djurgården efter över 300 internationella matcher runt om i världen. Nu sluts cirkeln. Han hade fantastiska år i DIF, är tredje meste landslagsmannen genom tiderna, har spelat Champions League och mycket mer därtill. Så det är som en saga", säger han.

Andreas Isaksson gör sin första träning med Djurgården i morgon. Troligtvis spelar han redan mot Elfsborg i helgen och kan även vakta målet mot GIF Sundsvall i slutet av säsongen.

Kontraktet gäller över säsongen 2018.

Mer läsning

Annons