Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspelaren om GIF Sundsvalls utsatta läge: "Säker på att de klarar det"

Samtidigt som GIF Sundsvall tar emot Malmö FF på söndagen springer Emil Forsberg ut för att göra debut i Bundesliga. Men räkna med att han kommer att kolla upp de allsvenska resultaten efteråt. "Läget är tufft för GIF, men jag är säker på att de klarar det så länge de inte tappar tron på sig själva", säger landslagsmittfältaren.

Annons

Emil Forsberg under en träning med GIF Sundsvall i somras.

Samtidigt som Forsberg laddat för Bundesligadebuten den senaste veckan så såg han även GIF Sundsvalls förlust mot Elfsborg på tv:n i måndags.

GIF som nu är inne i en formsvacka och indraget i kampen om att undvika en kvalplats.

– Läget är tufft. De har tappat spelare som Pa, Runar och Hasani. Spelare som är i toppklass i Allsvenskan. Klart det är tufft, men nu måste andra kliva fram och leverera. De har kvar många duktiga spelare, säger Forsberg.

Samtidigt som han debuterar i Bundesliga på söndagen så spelar hans två förra lag GIF Sundsvall och Malmö FF mot varandra på Norrporten Arena.

MFF jagar guld, GIF krigar för att ta sig ur formsvackan och undvika kvalstrecket.

– Jag såg tabellen häromdagen och nu handlar det om att ta så många poäng som möjligt. Jag är säker på att de klarar det så länge de inte tappar tron på sig själva, säger Emil Forsberg om sitt GIF Sundsvall.

Mer läsning

Annons