Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Malmö ska förändringarna ge utslag för GIF: "Blir ett annat typ av spel"

Inför mötet med Norrtälje i Svenska cupen hade GIF Sundsvall ett spelarmöte – och tränarna gjorde vissa förändringar i spelet. Förändringar som tränarna hoppas kommer ge utslag mot Malmö FF.

Annons

Joel Cedergren och Roger Franzén har haft en tuff inledning på hösten med sitt GIF Sundsvall.

"Vi har inte varit bra" konstaterade GIF Sundsvalls Joel Cedergren och tillsammans med Roger Franzén gjorde de vissa förändringar i lagets spel inför cupmötet.

Sedan mötte de Norrtälje och förlorade – igen. Lagets femte raka utan seger.

Matchguide: Läget i GIF Sundsvall inför mötet mot topplaget Malmö FF

De förändringar som gjordes gav inte önskad effekt, men enligt Roger Franzén kommer det se annorlunda ut när laget tar emot Malmö FF på Norrporten Arena.

– Det blir ett annat typ av spel mot lag som Norrtälje. Vi har gjort en del förändringar och det handlar om vilka positioner och riktningar vi ska ha i vårt anfallsspel och det kommer att märkas och synas mer i allsvenska matcher.

Läs också: Efter djupa svackan – GIF-tränarna höll spelarmöte och förändrar lagets spel

GIF Sundsvall besegrade Malmö FF i den tredje allsvenska omgången, men mycket har hänt sedan dess. Malmö FF har hittat formen och är det serieledande laget, medan GIF Sundsvall tappat flera centrala spelare så som Rúnar Már Sigurjónsson, Pa Dibba och Shpetim Hasani.

Läs också: Landslagsspelaren om GIF Sundsvalls utsatta läge: "Säker på att de klarar det"

Nu väntar returmöte och GIF Sundsvall vill vända den negativa trend laget är inne i. Men samtidigt konstaterar Roger Franzén att de inte kan förändra hur mycket som helst i spelet.

– Vi har en spelidé att förhålla oss till och det vi har gjort är att titta på den och se vad vi kan göra inom de ramarna, säger han.

Efter matchen mot Mamlö FF har GIF Sundsvall även fjorton dagar på sig att hitta ett vinnande spel när AIK kommer på besök.

Krönika: Lidén om GIF-krisen: "Tränarna måste våga agera – och sluta göra slentrianmässiga byten"

Mer läsning

Annons