Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötet med Östersund förväntas bli Albornoz första Norrlandsderby: "Det blir en kul match"

Lördagsderbyt närmar sig. Giffarna ställs mot Östersund på Jämtkraft Arena. Det kan bli det första Norrlandsderbyt för Giffarnas senaste tillskott Mauricio Albornoz - om han får spela.

Annons

Mauricio Albornoz har spelat nästan två hela matcher sedan han kom till GIF Sundsvall i mitten av juli. På lördag kan han komma att göra sitt första Norrlandsderby.

– Det ska bli kul, men det har inte varit så mycket snack om det än. Vi har behandlat matchen mot Norrköping och försökt att ta lärdom av den, säger Mauricio Albornoz.

Norrporten Arena ekade tom under onsdagen då spelarna hade vila från träningen. Men på torsdag gör laget sin näst sista träning inför mötet med Östersund.

– Det är så klart ingenting som är bortglömt, det blir speciellt, säger Albornoz.

Läs också: Giffarnas mittfält kan snart vara återställt: "Det är på rätt väg"

Mauricio Albornoz har nu spelat i laget i drygt tre veckor. Han känner att han har kommit in fort.

– Första matchen blev jag inkastad i hetluften, då hade jag ingen tid att fundera. Men det har gått bra och jag har kommit in snabbt i spelet och laget, säger han.

Giffarna stod prestationsmässigt för en stark vårsäsong. Efter sommaruppehållet har de vunnit en av fyra matcher.

– Vi gjorde en bra prestation mot Djurgården och en relativt bra match mot Norrköping även om vi inte fick med oss något bra resultat. Men formen har känts uppåtgående, säger tränaren Roger Franzén.

Vad krävs för att ni ska besegra Östersund ytterligare en gång?

– Vi möter ett spelskickligt lag, senast gjorde vi en riktigt bra insats. Vi måste sätta vår deffensiv och vi vet att de är otroligt spelskickliga, vi måste hålla laget kompakt, säger han.

Under veckan har laget tränat på försvarsspelet och fokus har legat på detaljer och spelidén. På torsdag och fredag lägger laget mer tid på anfallsspelet inför drabbningen.

Läs även: Sonko Sundbergs skadade fot stoppar spel i OS-premiären – kan bli spelklar till andra matchen

Mer läsning

Annons