Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att önska från GIF Sundsvall efter 0-3 mot ÖFK: "Kommer inte upp i nivå"

/

Det var inte en nöjd Roger Franzén som kom ut från omklädningsrummen på Svegs IP efter förlusten med 0-3 mot Östersund FK. – De var klart hetare än oss i den här matchen, säger Franzén.

Annons

GIF Sundsvall saknade gnistan. Det saknades inställning och attityd. Och det märktes även på resultatet. Efter krossen av ÖFK hemma på Norrporten i maj, då visserligen i en allsvensk tävlingsmatch, var det nog många som förväntade sig mer av GIF i träningsmatchen på Svegs IP på lördagen. Tränaren Roger Franzén var en av de som hade velat se en annan matchbild.

– Vi förlorar mot ett för dagen bättre lag. Jag tycker inte alls vi kommer upp i den nivå vi kan kräva av laget. Inställningsmässigt är det inte hundraprocentigt och då blir prestationen lidande tycker jag, säger Franzén och fortsätter:

– Idag vill jag inte lyfta någon spelare. Jag tycker att vi kollektivt inte gör det vi ska göra till hundra procent.

Sundsvall hade problem. Det fanns svårigheter i varje lagdel och de hade svårt att över huvud taget få bollen i spel, än mer så att få den in i boxen och målet. Samtidigt spelade ÖFK den typ av fotboll som de ska göra: en helt annan matchbild än senast alltså. Men det är också viktigt att inte dra för stora slutsatser av dagens insats inför returmötet på Jämtkraft arena menar Roger Franzén.

– I maj var det tävlingsmatch, det är ju två olika typer av matcher givetvis men vi vill ju se saker i vårt spel som vi kan ta med oss till omstarten av allsvenskan. Så på det sättet var den här matchen viktig. Vi ville också ge många spelare speltid så det fanns delar som vi tyckte vi var viktiga som vi tyvärr inte kunde leva upp till.

Överlag var det en ganska snäll och väldigt regnig tillställning som tilldrog sig med anledning av Svegs IK:s 110-årsjubileum. Det delades ut ett kort - till ÖFK:s Douglas Bergqvist - i 60:e minuten. Regnet gjorde planen väldigt blöt i första halvlek och det var fler än en spelare som hade problem. Nu väntar IFK Göteborg söndag nästa vecka och GIF har en del att ta med sig från den sista träningsmatchen under uppehållet.

– Jag vill inte frånta att Östersund är ett bra lag och gör en bra prestation men vi kan kräva mycket mer av oss själva i dels arbetsinsats på planen, dels värderingar på planen. Både offensivt och defensivt kan det bli mycket bättre, säger han.

Fotnot: Matchen spelades på Svegs IP, Sveg, för att fira att Svegs IK fyller 110 år i år.

Mer läsning

Annons