Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nahir Besara valde bort GIF Sundsvall för allsvenska konkurrenten Örebro: "Var väldigt långt gånget"

Nahir Besara var i stort sett klar för GIF Sundsvall – då hörde Örebro av sig. På torsdagen presenterade den allsvenska tabellsexan mittfältaren.

Annons

Nahir Besara i Hammarbytröjan 2015, har valt ny klubb. Det blir inte GIF Sundsvall, utan Örebro.

Tidigare i veckan berättade vi om att Nahir Besara varit på besök hos Giffarna. Processen parterna emellan var "långt gången", enligt GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom – men då hörde Örebro SK av sig till mittfältaren.

– Det var väldigt långt gånget med Nahir. I honom såg vi ju också en långsiktig lösning, för vi hade varit en fantastisk miljö för honom och han hade passat bra in i vårt sätt att spela. Men han valde annat och det får man respektera, säger Urban Hagblom till Fotbolltransfers.com.

På torsdagen presenterade i stället ÖSK, just nu sexa i den allsvenska tabellen, Nahir Besara som klubbens senaste värvning.

– ÖSK är en anrik förening och en storklubb. Sedan hade jag ett snack med Alexander Axén (Örebros tränare) och då var det inga tvivel, då var det bara att hoppa på tåget direkt, säger Nahir Besara i en TV-interjvu med Nerikes Allehanda.

Enligt Hagblom är GIF Sundsvall inte heller ute efter att hitta något alternativ nu när Besara valde ÖSK.

– Nej. Det finns inga alternativ som gör oss bättre på lång sikt, och på kort sikt finns det inte så många. Vi har jobbat mot några alternativ, men inte lyckats få igenom dem av olika skäl, säger Hagblom till till Fotbolltransfers.

Besara lämnade Göztepe i turkiska andraligan tidigare under sommaren. Kontraktet med Örebro sträcker sig till vintern 2018.

LÄS OCKSÅ: Nyförvärvet om varför det blev GIF Sundsvall, chanserna att få spela mot Hammarby och hur han ser på framtiden

GIF Sundsvalls sportchef bekräftar: Joel Enarsson klar för spel i GIF Sundsvall

Mer läsning

Annons