Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När två blev tre: "Hon inspirerar till att bli bättre"

Resan har gått från Norrtälje via Djurgården och Brage till drakarnas stad och en plats som yttermittfältare i GIF Sundsvall. Nu har han även fått en ny roll – rollen som förälder.

Annons

Robbin Sellin och sambon Idas dotter föddes i slutet av april.

Från det att Robbin Sellin kom till Sundsvall under den allsvenska säsongen 2012 har mycket hänt. Ett nytt kapitel på resan har nu börjat. För två månader sedan, 22 april 2016, föddes Robbin och sambon Idas dotter.

– Det är mycket som har förändrats, så klart. Man är ju inte nummer ett längre – till det positiva. Hon är centrumet i livet just nu och vi är jättestolta och glada över henne.

Längtan efter dottern har varit stor. Att två blev tre var något som föll naturligt i livet.

Att vara fotbollsspelare på heltid innebär många träningspass och en hel del matcher. Det innebär också mycket tid från familjen. Men att kombinera fotbollen med privatlivet har inte varit något problem.

– Det har egentligen rullat på som vanligt. Det känns inte som att det är något som förändrats när det kommer till att kombinera fotbollen med familjen, utan jag hinner med båda delarna. Hon inspirerar till att bli bättre.

Sedan Robbin Sellin kom till GIF Sundsvall har mycket hänt. Nu är han inte bara fotbollsspelare på heltid, utan även förälder.

Att lämna familjen hemma när det är dags för bortamatcher är en utmaning.

– Det är så klart tråkigt att lämna dem, speciellt nu i början när det händer så mycket och det är så mycket som är nytt. Det är samtidigt en del av våra liv, att det är så det går till.

Den senaste resan från familjen var när GIF Sundsvall ställdes mot Örebro i en träningsmatch i Gävle. Då hade Robbin varit ifrån Ida och dottern i nästan en vecka.

– Även om det är tråkigt att åka ifrån dem är det ännu roligare att få komma hem. Nu när hon är så liten märker man det inte på henne, men när hon växer upp och kan förstå att jag varit iväg och kommer tillbaka blir det nog lite roligare respons.

Den tiden som Robbin förr hade för sig själv har nu omvandlats till dottertid.

Att bli förälder har givetvis inneburit en omställning.

– Jag har mindre tid för mig själv, men samtidigt fyller jag upp den tiden med annat. Den fritiden jag hade förut har förändrats till dottertid och det har så klart blivit en bättre tid.

Från att ha haft rollen som sambo och fotbollsspelare på heltid har vardagen nu övergått till sambo, fotbollsspelare – och förälder. Vad som blivit det absolut bästa är svårt att säga.

– Det är väl hela grejen egentligen. Att ha någon som vi ska uppfostra och ta hand om. Hela biten att ta ansvar. Jag har längtat så mycket efter att få bli pappa, så det är klart att det innebär allt vad papparollen innebär.

Mer läsning

Annons