Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naurin om den framgångsrika våren: "Lyckades toppa formen precis lagom"

/

GIF Sundsvall har överraskat många under våren. Men lagkaptenen Tommy Naurin är inte förvånad.
– Tittar man tillbaka på förra säsongen så fick vi ett kvitto på att det skulle kunna gå bra. Vi har den kvaliteten i gruppen för att kunna utveckla det vi påbörjade då, säger han.

Annons

Efter en intensiv vår med många matcher kommer EM-uppehållet lägligt för Tommy Naurin som känner ett behov av lite återhämtning.

– Rent sportsligt vill man smida medan järnet är varmt, men med mina knän och min ålder passar det bra med lite vila nu. Det har varit en intensiv vår, det har nog varit den tuffaste perioden i min karriär med så många matcher.

Under uppehållet kommer spelarna att hålla i gång med träningen. Men det finns också tid för lite semester.

– Jag och min dotter ska flyga till Göteborg själva, det blir första gången. Så det blir spännande och se hur vi klarar av det, säger Tommy Naurin.

Hur har säsongen varit för din del så här långt?

– Jag har haft rätt brokiga försäsonger och så var det även i år. Jag kom i spel sent och jag var osäker på vilken nivå jag skulle kunna vara på. Men det kanske var till min fördel, det verkar som om jag lyckades toppa formen precis lagom. Dessutom är jag jättenöjd med hur försvaret spelat i år. Jag tror att den trygghet som det ger har gjort att jag kunnat ta fler bollar än tidigare.

Under våren har han hyllats som en av Allsvenskans bästa målvakter. Men själv tar han berömmet med ro.

– Jag vet inte om jag tar åt mig så mycket av hyllningarna. Det är inte så att jag sitter och hoppas på att få bra betyg i olika tidningar, men det är klart att det är ett litet kvitto på att det går bra. Men det viktigaste är ju vad jag och mina lagkamrater tycker. Om en journalist tycker jag gjort en bra match medan min mittback säger att jag varit dålig, så är det ju såklart min lagkamrat som jag lyssnar på.

En orsak som han tror kan ligga bakom framgången är att han känner sig tryggare i rollen i år än under fjolårssäsongen.

– Fjolåret var på riktigt min debut i Allsvenskan eftersom jag varit skadad mycket tidigare. Det var stort för mig att få göra den säsongen som förstemålvakt och med kaptensbindeln, jag kanske var lite tagen av situationen. I år kan jag känna att jag har ett annat lugn.

Derbyt på hemmaplan mot Östersund har varit en av vårens höjdpunkter där det inte bara var slutresultatet, 5-0, som gladde Naurin.

– Det är publiken man främst minns från den matchen. Sedan kändes som att en boll sattes i rullning, matchen sköttes fint och vi kunde bevisa för fotbollssverige att det går att ha ett derby utan att det innebär bråk. Jag är väldigt glad att jag fick spela den matchen och hoppas att planerna på en match med öppna läktare kan bli av.

Läs också: GIF Sundsvall överlägsna i slaget om Norrland

Mer läsning

Annons