Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noah Sonko Sundberg snart på väg till Rio – mittbacken om OS: "Det är ett plus i kanten"

Det drar ihop sig för de Olympiska spelen i Rio de Janeiro. Noah Sonko Sundbergs uppladdning är en match mot Djurgården på måndag. "OS är ett plus i kanten", säger han.

Annons

På måndag ger sig större delen av OS-truppen i fotboll i väg till Rio. Men inte Noah Sonko Sundberg, han ska först göra den sista matchen med Giffarna innan äventyret på andra sidan Atlanten drar i gång.

– Det är inte klart om jag åker på tisdagen eller onsdagen. Det är fler spelare som inte heller åker på måndag, säger 20-åringen.

Läs också: GIF-mittbacken är klar för OS: "Det kan vara det största i min karriär"

Många unga idrottare drömmer säkert en eller annan gång om att få uppleva ett Olympiskt spel. Men Noah Sonko Sundberg säger att han siktade mer mot EM, VM eller Champions League.

Noah Sonko Sundberg åker till Rio nästa vecka.

– OS har inte varit prio ett och det kanske inte är lika stort inom fotbollen som i andra sporter. Men det känns självklart roligt att få åka. Det är inte alla som får uppleva det, säger han.

Han fick beskedet om uttagningen samma dag som truppen presenterades. Just nu ligger allt fokus på måndagens match mot Djurgården. Inför det väntande äventyret är han bara lugn.

– Jag brukar inte bli nervös. Det ska bli en rolig grej och jag ser det mer som ett vanligt läger. Sen kanske det blir en större upplevelse på plats, säger backen.

Läs också: Förbunskaptenen Håkan Ericson – om Giffarnas Noah Sonko Sundberg: "Han är en frisk fläkt"

Ungefär hälften av spelarna i laget känner han sedan innan. Formen säger han blir bättre och bättre.

– Det var lite tungt inför första matchen efter uppehållet. Men nu känns det bra.

Sveriges första match i gruppspelet blir mot Colombia den fjärde augusti. Den tionde augusti vet truppen om de får åka hem eller om de får fortsätta spela.

– Det är häftigt att få åka till Brasilien, jag har aldrig varit där och målet är att ta ett guld. Det hade varit konstigt att säga något annat, säger han.

Om det blir någon medverkan på invigningen vet han inget om än.

– Det är lite dålig planering kring det här kan man säga, säger han.

Mer läsning

Annons