Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rúnar Sigurjónsson om Islands EM-saga – och intresset från utlandet: "Tror att jag är redo"

Islands EM-resa tog slut i kvartsfinalen mot Frankrike. GIF-mittfältaren Rúnar Sigurjónsson har varit en del av den isländska truppen under veckorna i Frankrike. Här berättar han om känslorna efter EM-äventyret, hyllningarna på måndagskvällen – och hur han ser på sin egen framtid i GIF. "Snart kommer vi veta hur det blir", säger mittfältaren.

Annons

De isländska fansen hyllar sitt landslag efter succén i EM.

Krönika: Lagerbäck och Island gav oss oförglömliga EM-minnen

Efter förlusten mot Frankrike var Island utslagna ur EM och några händelserika veckor ska summeras.

Rúnar Sigurjónsson har varit en del av det landslag som skrivit historia.

– I matchen mot Frankrike såg vi lite trötta ut, men vi visade vår isländska inställning i den andra halvleken och vann den, säger mittfältaren dagen efter uttåget.

– Överlag har det här varit en fantastisk upplevelse. Som jag sagt flera gånger de senaste veckorna så går det knappt att sätta ord på det. Jag tror att man kommer förstå i efterhand hur stort det är, säger han.

När Sporten når Sigurjónsson har han vaknat för en liten stund sedan.

– Efter matchen flög vi tillbaka till vårt hotell. Vi var framme halv fyra på morgonen så nu har vi bara sovit ut och tagit det lugnt. I eftermiddag flyger vi tillbaka till Island och jag kommer vara där i två dagar, det blir ett stort firande i kväll. Vi ska fira tillsammans med vår nation, det ser jag fram emot, säger Sigurjónsson.

Läs också: Följ med i Lars Lagerbäcks fotspår från uppväxten i Ovansjö till succén med Island – hjälper GIF Sundsvall som rådgivare

Han har svårt att beskriva känslorna efter EM.

– Flera gånger har jag tänkt att jag måste försöka ta in det här ögonblicket, men det är svårt. Jag och laget har en mentalitet att man hela tiden fokuserar på nästa match. Vi har varit tillsammans i en månad nu och jag tror alla kommer inse mer i efterhand, säger han.

Läs också: GIF-mittfältaren om intresset från Schweiz – och Islands EM-saga: "Största fotbollsstoryn i världen"

Samtidigt som han varit på EM spekuleras det kring hans framtid. Islänningens kontrakt med GIF Sundsvall går ut och enligt vad Sporten erfar så förhandlar GIF Sundsvall just nu med Grasshoppers om en försäljning av Sigurjónsson.

– Det jag vet är att det är klubbar som frågat om min situation och vad jag vill göra. Jag tror att vi får se snart hur det kommer att bli, säger Rúnar.

Är du redo för nästa steg i karriären?

– Jag tror att jag är redo, men man vet aldrig. Jag tror jag är redo fyiskt och mentalt, men vi får se om det händer nu eller om sex månader.

GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom bekräftar att man just nu förhandlar med en klubb, men vill inte kommentera vilken klubb det rör sig om.

– Det är ett spår vi pratar med just nu och vi har en bra dialog med varandra, säger han.

Läs också: GIF Sundsvalls OS-besked till Sonko Sundberg: "Blir han uttagen kommer han delta"

Mer läsning

Annons