Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens Silly season är här – så ser läget ut i GIF: "Vi känner oss lugna"

Nu har transferfönstret öppnat, en period då en övergång av fotbollsspelare mellan klubbar kan ske. Dibba och Hasani är två spelare i GIF som har utgående kontrakt efter säsongen. "Just nu ser det lugnt ut", säger GIF Sundsvalls sportchef, Urban Hagblom.

Annons

Silly Season är här vilket innebär att det är fritt för klubbar och spelare att förhandla samt skriva kontrakt med andra klubbar. Spelare som GIF kan bli av med efter säsongen är Shpetim Hasani, Pa Dibba, Stefan Ålander, Johan Eklund och Peter Wilson.

– Det ser lugnt ut just nu. Vi har haft förhandlingar länge med Pa Dibba. Bollen är hos han, vi har gjort allt vi kan i nuläget, säger Urban Hagblom.

Efter att mittfältaren Rúnar Már Sigurjónsson övergick till Grasshoppers är klubben i behov av en ersättare. Men vem det blir är ännu oklart.

– Vi tittar i grunden på att hitta en ersättare till Runar som kan komplettera redan nu. Det är något som vi jobbar hårt för. Det kan handla om en långsiktig lösning eller kortsiktig. Spelare som kanske bara är med det här året, säger han.

Hagblom säger också att det kan komma att plockas in ytterligare spelare.

– Vi har en spännande spelartrupp men vi behöver fler antal spelare. Vi får inte bli för tunna med antalet, säger han.

Läs också: GIF Sundsvalls sportchef om spelartypen de vill förstärka med: "Söka så komplett som det går"

Under fredagsförmiddagen blev det klart att Giffarnas mittback Noah Sonko är klar för OS i början av augusti. Något som innebär att Giffarna kommer att tappa backen under träningar och matcher under en period. Hur länge det blir beror på hur långt Sverige tar sig i mästerskapet. Men dem kommer behöva någon som ersätter Sonko.

– Det är fantastiskt roligt att han kommit med. Men det är något som vi också ska hantera. Vi har en dialog med några spelare, men ingenting är klart. Vi blir av med en bra spelare, säger Urban Hagblom.

Transferfönstret under sommaren stänger 11:e augusti 2016.

Mer läsning

Annons