Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senaste nytt inför derbyt – läget i GIF Sundsvall

/

GIF Sundsvall tar emot Östersunds FK i ett derby. Här är förutsättningarna.

Annons

Allsvenskan, omgång 11.

GIF Sundsvall–Östersunds FK, Norrporten Arena, 16.00.

Så startar GIF Sundsvall

Preliminär startelva (4–4–2): Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Noah Sonko Sundberg, Robin Tranberg – Robbin Sellin, Lars Gerson, Runar Sigurjónsson, Kristinn Steindórsson – Pa Dibba, Stefan Silva.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Dennis Olsson, Erik Granat, Sebastian Rajalakso, Smajl Suljevic, Johan Eklund, Shpetim Hasani. 19 spelare är med i matchtruppen, en tas bort på matchdagen.

Skadeläget

Stefan Ålander saknas sedan tidigare. Dennis Olsson är tillbaka men inte redo för 90 minuter. Robin Tranberg är tillbaka efter sin lårkaka.

Notera att ...

... Östersunds mittback Sotirios Papagiannopoulos är avstängd efter tre gula kort. I GIF har ingen spelare "hunnit" upp till tre gula kort än, men Noah Sonko Sundberg, Lars Gerson och Pa Dibba står på två gula vardera.

... GIF Sundsvall och Östersund har tagit 15 poäng vardera den här säsongen. GIF har målskillnaden 14–14, och ÖFK har 11–13.

... Ronald Mukiibi är ÖFK:s främste målskytt med tre mål den här säsongen. Den senaste struten hemma mot IFK Göteborg var av drömkaliber.

... senast lagen mötte i seriesammanhang på Norrporten Arena var i Superettan 2014. Då vann GIF Sundsvall med 2–0 efter mål av Adam Chennoufi och Johan Eklund inför 3 425 åskådare.

Tränarsnack

Joel Cedergren, GIF Sundsvall: "Att spela mot Östersund är en utmaning, en härlig utmaning. Tar man det i ett längre perspektiv har de gjort en häftig resa från division II till att klara sig bra i Allsvenskan. De har ett väldigt roligt lagbygge och försöker verkligen spela fotboll. Potter är lite nydanande i det sätt han vill spela, han är en injektion. Det är ett lag som har väldigt bra spelare för den idé de har. Vi ska anfalla bättre än vad vi gjorde sist".

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore. På ST.nu rapporterar vi i vanlig ordning i textform. Före matchen sänder vi ett extra långt derbyuppsnack mellan 14.00 och 15.45 direkt från Norrporten Arena. Dessutom är vi på plats och minglar med fansen från de båda lagen när de laddar upp inför matchen. Och en kvart efter slutsignalen sänder vi live från katakomberna.

Mer läsning

Annons