Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon till Simon – så fixade IFK Norrköping segern mot GIF Sundsvall

Simon Thern spelade fram Simon Skrabb som vräkte sig fram och tryckte in 1–0 för IFK Norrköping i hemmamötet mot GIF Sundsvall.
En sekvens som blev matchavgörande.

Annons
Simon Skrabb och IFK Norrköping jublar efter segermålet i hemmamötet mot GIF Sundsvall. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Duellen mellan två blåvita lag såg ut att bli mållös, men en lyckad forcering från IFK Norrköping gav segern mot GIF Sundsvall hemma på Östgötaporten.

GIF Sundsvall inledde respektlöst (även om Norrköping skapade ett vasst läge redan efter 36 sekunder). IFK hade ett boll- och chansinnehav under den första halvleken, men skapade inte speciellt många chanser på egen hand. Närmast var det när Carlos Moros Gracia vräkte sig och rensade undan inlägg och två gånger om är halvnära att göra självmål. Linus Hallenius avslutade den första halvleken med att skapa ett kanonläge som Filip Dagerstål till slut rensade undan till en hörna.

[+] Andra raka GIF-förlusten – betygen på spelarna i en match där en gigant i granit var bäst

GIF Sundsvall inledde respektlöst (även om Norrköping skapade ett vasst läge redan efter 36 sekunder). IFK hade ett boll- och chansinnehav under den första halvleken, men skapade inte speciellt många chanser på egen hand. Närmast var det när Carlos Moros Gracia vräkte sig och rensade undan inlägg och två gånger om är halvnära att göra självmål. Linus Hallenius avslutade den första halvleken med att skapa ett kanonläge som Filip Dagerstål till slut rensade undan till en hörna.+

I inledningen av den andra halvleken skapade GIF trippla halvchanser, först dundrade Hallenius in bollen. Men var hårfint offside. Och efter det drog elegante David Batanero på ett tungt skott som smet strax utanför Isak Petterssons vänstra stolpe. Sedan var det Romain Galls tur att vara nära. Efter Giffarnas inledande anstormning tog IFK över mer och mer. Lägen skapades, men mest av halvchanskaraktär – men till slut sågade man sig genom GIF-försvaret och inhopparen Simon Skrabb vräkte sig fram och skickade in matchavgörandet 1–0.

IFK vinner relativt rättvist – men GIF Sundsvall gör en, på det stora hela, bra bortamatch.

Matchen

IFK Norrköping–GIF Sundsvall 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (77) Simon Skrabb (Simon Thern).

Domare: Magnus Lindgren.

Publik: 8 160.

Massor av mer läsning om och kring matchen på sajterna utlovas under kvällen.

Mer läsning

Annons