Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalscener i Jönköping – åskådare attackerar Östersunds målvakt Aly Keita: "Man blir så ledsen"

Matchen mellan ÖFK och Jönköpings Södra avslutades med skandalscener. I slutet av den andra halvleken attackerades ÖFK-målvakten Aly Keita av en maskerad åskådare som tog sig in på planen. Matchen återupptogs inte efter händelsen.

Annons

TV: Här attackeras ÖFK–målvakten Aly Keita av åskådare

– Matchen kommer inte att återupptas. Östersunds målvakt är fysiskt skadad och behandlas av läkare och råds att inte spela vidare. Östersund känner sig inte trygga att forsätta matchen och vi har tillsammas kommit överens om att bryta matchen och matchen kommer inte att återupptas här, säger matchdelegaten Nicklas Bengtsson i C More efter matchen.

– Tävlingskommittén kommer ta vid här. Det kommer rapport från mig och från domare. Det är fruktansvärt tråkigt att vi ska behöva vara med om detta på en fotbollsmatch. Han är anhållen och polisen har fört bort honom.

Läs också: Aly Keita egna ord efter attacken: "Jag blev förstås jätterädd"

Åskådaren tog sig in bakom ÖFK-målet och jagade Keita. Säkerthetspersonal var snabbt framme men hann inte hindra att den maskerade mannen från att attackera Keita.

Läs också: 17-åring gripen misstänkt för misshandel av Aly Keita

Rutinerade domaren Jonas Eriksson var tagen efter händelsen.

– Det är otroligt på alla sätt och vis. Det är chockartat och obehagligt för alla inblandade. Jag får påkallat uppmärksamhet från en av mina kolleger att något händer och det händer när spelet är på andra sidan planen. Jag vänder mig om och ser att någon springer och jag springer dit instinktivt. Tilsammans med spelarna blir det en stor grupp med folk och kalabalik utbryter, säger han till C More och fortsätter:

– Jag saknar ord, det är bedrövligt. Det förstör fotbollen.

Krönika: Per Hansson: Min vackra bild av svensk fotboll får sig en törn

Polisen har förhört Aly Keita i omklädningsrummet om vad som har hänt. Åskådaren ska ha omhändertagits av ordningsmakten.

C Mores expert Anders Andersson var allt annat än glad när han fick höra och se vad som inträffat i Jönköping.

– Det dras tillbaka flera år. De kämpar så hårt SEF och klubbarna och alla gör ett sådant arbete. Jag blir så jävla förbannad över sådant här rent ut sagt. Man blir så ledsen. Det är väldigt beklämmande, säger han i deras sändning.

Läs också: Graham Potters ord efter attacken på Keita: "Det är surrealistiskt"

Mer läsning