Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonko tillbaka i GIF Sundsvall efter OS-äventyret – hoppas på spel mot Elfsborg

OS blev inte något drömscenario för GIF Sundsvalls mittback Noah Sonko Sundberg. En skadad fot satte stopp för spel, men nu blickar han framåt. " Det var en fantastisk upplevelse", säger han.

Annons

Noah Sonko Sundberg är tillbaka efter OS och hoppas på spel mot Elfsborg

Noah Sonko Sundberg är tillbaka på Norrporten Arena och GIF Sundsvall efter OS–äventyret. I matchen mot Djurgården skadade han foten, något som hindrade han från spel under OS och det är ett problem som han fortfarande dras med.

– Jag tror det var mycket pågrund av foten som jag inte spelade sen såg dem nog också att jag inte kunde träna fullt ut heller. Jag trodde själv att jag kunde spela, men när jag väl tänker efter hade jag inte kunnat spela en match, säger Noah Sonko Sundberg.

Läs också: Efter genombrottet – nu förlänger Giffarna Erik Granats kontrakt: "Har potential att bli en stor profil"

Att åka på ett OS utan att spela en match var något som tog emot säger han.

– Det var ganska jobbigt. Jag är sällan skadad och att skadan kom precis innan OS var inte speciellt lägligt. Det fanns chanser för mig att spela, det är surt men det är som det är och man kan inte vara hundra hela tiden. Tyvärr blev det just under OS, säger han.

För Sveriges del blev det inte något framgångsrikt OS, tre spelade matcher i gruppspelet ledde till två förluster och en oavgjord match. Vilket inte räckte för att gå vidare.

– För min del var inte OS värsta grejen, men när man ser tillbaka på sin karriär kommer man nog ända att fatta att det är en stor grej att få representera Sverige i ett OS. Det är inte många som får göra det, jag har gjort det och nu är det väl inte så stort men jag kommer nog förstå det tillslut, säger han.

Läs även: Pa Dibba och Hammarbys kapten sågar Sundsvallsfansen: "Det är pinsamt

Träningen har för det mesta bestått av rehab, han gjorde två lätta pass i Rio och under torsdagen medverkade han under träningen med laget. I morgon väntar en undersökning av foten.

– Den känns inte hundra, i vissa lägen gör det rejält ont. Jag hoppas på att kunna vara tillbaka helt så snabbt som möjligt och kunna vara med mot Elfsborg, säger Noah Sonko Sundberg.

Mer läsning

Annons