Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnmålvakten tillbaka i svensk fotboll

/
  • 34-årige Johan Wiland gör förmodligen sin första match efter återkomsten mot GIF i dag.

Efter sex säsonger i nordiska storklubben FC Köpenhamn är målvakten Johan Wiland tillbaka i Allsvenskan. Det mesta tyder på att 34-åringen gör debut mot GIF i dag.

Annons

Många har velat se honom som förstavalet mellan stolparna i landslaget, och i flera år har Johan Wiland varit given i FC Köpenhamn. Där har han stått för flera minnesvärda insatser, inte minst i Champions League.

Under våren har han dock fått begränsat med speltid och sågs till slut bara som tredjevalet bakom Stephan Andersen och Kim Christensen.

När Malmö tappade Robin Olsen till Grekland började ryktena florera direkt. Och nyligen blev det alltså klart att Wiland återvänder till Allsvenskan, där han tidigare representerat Elfsborg.

– Det känns jättebra att komma till en klubb som storsatsar varje år. Jag har kommit upp lite i ålder men har fortfarande hungern kvar och jag vill hela tiden utvecklas och jag tror detta är ett bra steg, sa Wiland i en intervju med Sydsvenskan efter övergången.

Wiland finns med i truppen mot GIF och det mesta talar för att den allsvenska comebacken sker i dag.

– Ja, jag antar att det blir så eftersom de bara har en 16-åring tillgänglig annars. Det är en toppmålvakt i Sverige, och har varit så under en lång tid, säger GIF:s tränare Joel Cedergren om Wiland.

Mer läsning

Annons