Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska mästarna för starka för Giffarna – Norrköping vann toppmötet med 3–1

/

Söndagens toppmöte i Norrköping såg ut att bli en riktigt tuff kväll för Sundsvall. Norrköpings 2–0 stod sig länge, med efter en reducering i matchens sista ordinarie minut fick bortalaget vittring på poängen och matchens sista minuter blev riktigt spännande.

Annons

TV-klippet: Sportens Andreas Lidén om toppmötet: Hedersam förlust – och Giffarna får beröm i Norrköping.

Mötet mellan IFK Norrköping och GIF Sundsvall var ett riktigt toppmöte. Tabellettan mot tabelltrean, och det var gästerna Sundsvall som inledde starkast. Ett stort bollinnehav ledde dock inte fram till något mål och det var en straff för hemmalaget som skulle vända matchen. Sundsvalls målvakt Tommy Naurin gick tufft upp i ryggen på Norrköpings anfallare Emir Kujovic efter 18 spelade minuter och hemmalaget fick straff med sig. Kujovic tog själv hand om straffen och la den till vänster om Naurin, som valde att gå till höger. 1–0 till Norrköping och det verkade vara vad hemmalaget behövde. Efter målet var den första halvleken Norrköpings och 2–0-målet hängde i luften. Naurin gjorde dock ett par viktiga ingripanden i målet och det stod "bara" 1–0 till hemmalaget när lagen gick till pausvila.

LÄS OCKSÅ: Så betygsattes GIF Sundsvall i bortasmällen mot mästarna

Efter att ha samlat ny energi var det Sundsvall som var vassast i inledningen av andra halvleken. Framför allt var det Pa Dibba och Kristinn Steindórsson som hade kanske matchens bästa lägen, när Dibba sköt första skottet och Steindórsson tog hand om returen, som dock satt i ribban.

Strax efteråt fick de två i stället snöpligt se bollen rulla in i sitt eget mål efter en märklig situation. 2–0 var ett faktum och det var riktigt tungt ut för Giffarna när de regerande svenska mästarna fått medvind.

SE OCKSÅ: Spänning in i det sista mellan Norrköping och Sundsvall – se den sena reduceringen och alla höjdpunkter här

Det såg länge ut som att Giffarna skulle bli nollade, men Johan Eklund blev räddaren för gästerna när han satte reduceringen i matchens sista ordinarie minut. Bäst läge hade Krogh Gerson på frispark på tilläggstid, men skottet gick över och när Giffarna satsade allt framåt öppnade det sig bakåt. Matchen sista mål blev Norrköpings och det kom i den sista tilläggsminuten, till 3–1.

MER OM MATCHEN:

Så var matchen mellan IFK Norrköping–GIF Sundsvall minut för minut

Repris-TV: Se uppsnacket inför GIF Sundsvalls match mot IFK Norrköping

Mer läsning