Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Naurin: "Inte ovanligt att vi tippas i botten – jag ser det som en jävla morot"

GIF Sundsvall klarade sig kvar i den allra sista omgången av allsvenskan i fjol.
I år har rubrikerna främst handlat om klubbens ekonomiska kris – men lagkaptenen Tommy Naurin har inget emot att vara nederlagstippade.
– Jag ser det som en jävla morot, samtidigt förstår jag varför vi rankas lågt, säger han till FotbollDirekt.se.

Annons
GIF-kaptenen Tommy Naurin i samband med försäsongsmatchen mot Östersund i Nordichallen.

GIF Sundsvall klarade sig med nöd och näppe kvar i allsvenskan i fjol och lär på grund av sina små resurser sannolikt tippas i botten även den här säsongen.

Under försäsongen har snacket handlat mer om klubbens taskiga ekonomi än om det sportsliga på planen. "Giffarna" har minus 6,3 miljoner i eget kapital och elitlicensen är i fara.

► (+) Efter GIF:s ekonomiska problem – licensnämndens ordförande: "Regelverket är ganska tydligt"

I en intervju med FotbollDirekt.se ger lagkaptenen Tommy Naurin sin syn på situationen.

– Det är väl inget ovanligt att vi tippas i botten. Men jag ser det som en jävla morot. Det var många som tappade hakan när vi ledde allsvenskan efter åtta omgångar i fjol. Samtidigt förstår jag ju varför vi rankas lågt. Vi har ju slagits om vår existens i serien länge nu, säger han.

Naurin tycker sig ändå ha sett positiva tendenser i spelet på försäsongen. GIF tog sju av nio möjliga poäng i svenska cupen och har vunnit träningsmatcher mot både ÖFK (1–0) och Sirius (4–0).

► (+) Linus Hallenius om skadedomen: "Den här säsongen betyder så mycket för mig"

– Vi stod upp bra mot Östersund och Sirius och likaså mot Häcken. Bra resultat mot bra allsvenska lag bådar gått inför säsongen. Vi har en stor tro på oss i år också och hoppas att några av våra unga spelare tar stora kliv. Samtidigt får de inte vara för bra för då kommer större klubbar och lägger bud på dem och i vårt läge har vi inte råd att tacka nej till pengar. Så de får gärna vara mellanmjölk, säger målvakten med ett skratt till FotbollDirekt.se.

Mer läsning

Annons