Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: "Det är inte den urstarka defensiva insatsen vi kommer att minnas – det är målet"

/
  • Den åttonde upplagan av Norrlandselvan är presenterad och inte helt oväntad domineras den av spelare från GIF Sundsvall.

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion Veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan och inte helt oväntat är det spelare från Sundsvall som dominerar efter den tunga 5–0-segern mot ÖFK i derbyt. Den här gången enligt sifferkombinationen 3–5–2.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

Målvakt

Tommy Naurin, GIF Sundsvall (6)

Studsade tillbaka efter dubbla 1–3-förluster. GIF-kaptenen höll nollan i derbyt och i första halvlek hade han en hel del att göra. Efter paus var det lugnare när utespelarna skötte sitt och bjöd på en stormoffensiv.

Försvar

Eric Larsson, GIF Sundsvall (6)

Har gjort en fantastisk vår och anses av vissa till och med vara Allsvenskans bäste högerback. Slår jättelångbollen till Pa Dibba som gör det vägvinnande och viktiga 1–0-målet. Aktiv och alert i övrigt. Som vi är vana att se honom.

Marcus Danielson, GIF Sundsvall (7)

Var GIF Sundsvalls genomgående bäste spelare fram till förlusterna mot Norrköping och Elfsborg där omänsklige Danielson visade sig vara relativt mänsklig. Men mot Östersund var han tillbaka i gott slag – och gav sig dessutom ut på en offensiv dribblingsräd i andra halvlek. Det osar självförtroende kring mittbacksbjässen.

Noah Sonko Sundberg, GIF Sundsvall (4)

AIK-lånet har svarat för en imponerande vår i Sundsvall och går verkligen från klarhet till klarhet. Mot Östersund var han felfri, men det var inte den urstarka defensiva insatsen vi kommer att minnas. Det var målet. Det sensationella, det spektakulära.

Se drömmålet: Se Noah Sonko Sundbergs vackra cykelspark igen här.

Mittfält

Michael Omoh, Östersunds FK (3)

I ett Östersund som klev av Norrporten Arena med svansarna mellan benen var det få som kunde göra det med någon form av heder i behåll. Omoh slet, försökte och var riktigt, riktigt bra i första halvlek. Den andra stryker vi ett streck över.

Rúnar Sigurjónsson, GIF Sundsvall (6)

Skägget var inte med i Norrlandselvan förra veckan och EM-spelarens respons på det var skoningslös. Hårt slit i 90 minuter, ursinniga löpningar både offensivt och defensivt. Kryddat med två mål och ett toppbetyg. Sigurjónsson, som dundrat in totalt sex allsvenska mål under våren, var kusligt bra.

Kwame Bonsu, Gefle IF (1)

Visade energi och vilja att skapa något trots allt motlut. Vann ofta mark mot AIK:s centrala mittfältare, inte minst under andra halvlek som var Gefles bästa på länge.

Lars Gerson, GIF Sundsvall (5)

Otroligt nyttig och ofta lite i skymundan när vapendragaren Sigurjónsson borrar ned huvudet och sätter fart. Gerson är klok, välplacerad och ofta alldeles lagom tuff.

Robbin Sellin, GIF Sundsvall (2)

Aktiv och pigg. Fjolårsformen börjar infinna sig för Sellin som blir bättre och bättre. Skapar mycket och framspelningen till Stefan Silvas 4–0-mål är bortglömd briljans. Det fanns så mycket annat spektakulärt i derbyt.

Forwards

Pa Dibba, GIF Sundsvall (3)

Utmanade och utklassade Walid Atta på den löpduell som blev så viktig och avgörande för matchen. Högst delaktig i 2–0-målet och ett ständigt hot mot ÖFK-försvaret.

Stefan Silva, GIF Sundsvall (4)

Stänger matchen med sin eleganta lyftning som gav 4–0. Silva har obegränsat med boll i sig och när han utnyttjar de kvaliteterna på rätt sätt är han en attraktion. En attraktion för alla Sundsvallssupportrar – men även för alla som älskar fotboll.

Mer läsning

Annons