Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: Hög lägstanivå gör att GIF-backen tar plats igen

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan. Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i veckans lag.

Annons

Uppställning (3–5–2)

Målvakt: Aly Keita, Östersunds FK (3)

Hade inte släppt in mål på över 200 minuter inför matchen i Jönköping. Dessvärre var det inte Keitas fina facit som det pratades om efter den matchen, där han brutalt attackerades av en åskådare. Fem dagar senare ställde han sig återigen i mål och höll nollan mot Djurgården.

Försvarare:

Eric Larsson, GIF Sundsvall (8)

Bra i backlinjen när GIF Sundsvall höll nollan mot Hammarby förra veckan. I storförlusten mot Elfsborg fick få godkänt i ett svagt GIF, men Larsson har en hög lägstanivå den här säsongen och tar ändå plats i elvan för åttonde gången.

GIF Sundsvall är i en djup svacka, men backen Eric Larsson kommer ändå med i Norrlandselvan som enda GIF-spelare.

Martin Rauschenberg, Gefle IF (3

)Är just nu klippan i Gefle IF:s försvar som lyckats hålla så tätt att man har tre raka matcher utan förlust. Verkar ha tänt till. Självklart viktigt i ett skakat lag.

Dennis Widgren, Östersunds FK (5)

Många såg östersundaren som ett osäkert kort inför säsongen. Det gör ingen längre. Widgren har varit en av ÖFK:s mest stabila försvarsspelare och en stor bidragande anledning till att baklängesmålen varit få sedan omstarten.

Mittfältare:

Stefan Karlsson, Östersunds FK (ny)

Nyförvärvet från Djurgården har varit en av ÖFK:s bästa spelare sedan han kom till klubben under sommaren. Löpstark, bollskicklig och kreativ skapar han problem för motståndarförsvar samtidigt som han är högst delaktig i det defensiva spelet. Framspelningen till Dyers ledningsmål i Jönköping var en pärla.

Ken Sema, Östersunds FK (3)

"Förutom den fotbollsmässiga erfarenheten, så är det bra rent personligt att få uppleva något så stort som de olympiska spelen i Rio", sade Graham Potter inför Semas landslagsuppdrag i OS. Och nog kunde man antyda att Sema kom tillbaka som en spelare med större självförtroende. Det första Sema gjorde när han kom hem var att sätta ett av de snyggaste frisparksmål som den jämtländska publiken fått se på Jämtkraft Arena.

Ken Sema, till höger,  jublar efter att han gjort 1–0 mot Djurgården.

Brwa Nouri, Östersunds FK (7)

När Bachirou och Dyer saknades mot Djurgården var det Nouri som höll ihop ÖFK-mittfältet. Stabil, smart och säker i sitt spel, både mot Djurgården och J-Södra. Han belönas nu både med ytterligare en uttagning i Norrlandselvan och ser dessutom ut att få hjälpa Irak på vägen mot VM i Ryssland 2018.

Curtis Edward, Östersunds FK (2)

Efter att ha varit bänkad mot J-Södra klev nyförvärvet från division III återigen in i startelvan mot Djurgården. Imponerar med sin blandning av motor och känsliga fötter. Allsvenskans största fynd denna sommar?

Jonas Lantto, Gefle IF (3)

Har fått en nytändning när laget gått över till 4–5–1-uppställning där veteranen fått en kreativ roll. Är klart mycket bättre än i våras och ligger bakom det som laget klarar av framåt.

Anfallare:

Bobo Sollander, Östersunds FK (ny)

Han som "har försökt sluta spela fotboll halva sitt liv" kan numera titulera sig startspelare i ett allsvenskt lag. Åtminstone i de två senaste matcherna, innan han olyckligt tvingades lämna planen mot Djurgården efter att armen gått ur led. Den vilja som Sollander utstrålar och det slit han presterar på planen har gjort honom till en av de största publikfavoriterna på Jämtkraft Arena.

Simon Skrabb, Gefle IF (5)

Gjorde påpassligt sitt femte mål för säsongen och fixade en poäng mot Falkenberg. Är given i det finska U21-landslaget som närmast EM-kvalar mot Tyskland och Österrike.

Simon Skrabb fortsätter att leverera i Gefletröjan.

Mer läsning

Annons