Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walker dödshotad – av de egna fansen: "I brevlådan låg en död råtta"

Djurgården tog emot IFK Göteborg på Tele2 Arena – och vann. Vinsten innebar därmed fördel för rivalen AIK, något som upprörde Djurgårdsfansen. Dagarna därpå fann Kevin Walker en död råtta, tillsammans med ett dödshot i brevlådan.

Annons

Kevin Walker dödshotades av de egna fansen under förra säsongen.

I senaste numret av Offside talar tidigare GIF-spelaren Kevin Walker ut om dödshoten – från de egna fansen.

I oktober förra året var det dags för Djurgården att ta emot IFK Göteborg på Tele2 Arena. Diskussionerna innan matchstart var hektiska, då en eventuell vinst i matchen skulle hjälpt värsta rivalen AIK närmare SM-guldet.

Det ledde till att det fanns många av Djurgårdens hemmasupportrar som inte ville se sitt lag kliva av planen som segrare.

När slutsignalen närmade sig hade IFK Göteborg målskillnaden på sin sida och ledde matchen med 2-1. Strax därefter fick Djurgården straff. En straff som Kevin Walker skulle lägga.

En del av supportrarna menade på att Walker, som förutom GIF Sundsvall även har bakgrund i AIK, skulle missa medvetet. Det gjorde han inte och AIK fick därmed fördel i kampen om den allsvenska titeln.

Följderna blev påtagliga för Kevin Walker. När han kollade brevlådan, en knapp vecka efter matchen, kände han något mjukt.

I brevlådan låg en död råtta, tillsammans med ett hotbrev. Brevet var undertecknat av huliganfirman DFG – Djurgårdens fina grabbar.

Walker själv har hållit låg profil angående hoten.

– Det handlar förstås om ”Gnaget” och mitt förflutna. Det är klart att det är otrevligt att känna en död råtta när man sticker ner händerna i brev­lådan. Och då har jag ändå varit med i ”Fångarna på fortet” där man får testa sådana grejer, säger Kevin Walker till Offside.

Efter hotet har han blivit mer vaksam, speciellt med tanke på familjen.

– Mest blir man arg förstås. Nu var det riktat mot mig och inte mot familjen, men någon eller några har ändå kommit ut och lämnat den. ”Vi vet var ni bor”, typ. Så det är klart att man blir orolig. Man kollar en extra gång genom fönstret för att se om det finns någon där utanför, för jag vet ju inte vad de här personerna har för syften. När man har familj är man extra vaksam, säger han.

Tillsammans med klubben larmades polisen och en anmälan gjordes. Dock tror lagkaptenen inte att det kommer bli något av anmälan. Walker menar däremot att stöttningen från Djurgården var exemplarisk.

– Klubben var fantastisk. De erbjöd genast stöd. I tre dagar var Djurgårdens säkerhetsansvarige utanför mitt hus och bevakade.

Mer läsning

Annons