Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt från metal till jazz – en rejäl blandning bjuder Quality på i vår

Allt från heavy metal till jazz – Ulrika Westin försöker skapa nöjesliv som har något för alla.
– Det är inte lätt att veta vad folk vill se, vi måste alltid ligga steget före, säger hon.

Annons

Nu är i princip alla bokningar för våren klara. Quality Hotel i Folkets Hus kommer att bjuda på allt från Meet & Greet med stora namn som Titiyo och Jill Johnsson till smalare jazzspelningar. Och det är just blandningen av akter som vd Ulrika Westin varje säsong försöker att uppnå.

– Jag är riktigt nöjd med våren, jag tycker vi har fått en bra blandning. Jag vill nå en kvalitativ bredd som är attraktiv för både Sundsvallsbor och för att locka hit inresande.

En stor del av nöjeslivet på Quality Hotel är det lyckade konceptet Meet & Greet som går ut på att en stor artist som har mycket material i bagaget gästar för musik och snack.

Några namn som tidigare klivit på scenen i det konceptet är bland andra Bo Sundström från Bo Kaspers, Niklas Strömstedt och Tomas Ledin.

– I början när vi drog i gång det så var det många som tvivlade på att det skulle funka här i Sundsvall – men det har blivit en succé, säger Ulrika och fortsätter:

– Jag längtar alltid lite extra till de kvällar vi har Meet & Greet för de är så roliga, varken publiken eller artisterna brukar vilja gå hem.

I själva syftet för ett Folkets Hus ligger att erbjuda bildning och kulturella evenemang vilket Ulrika tagit på allvar sedan hon tog över och blev vd för tre år sedan. Men det är inte alltid lätt att ordna bokningar och att veta vad som går hem för publiken.

– Det är alltid en risk att ordna nöje, därför vill man ju på ett sätt satsa på säkra kort så att det inte blir så att ingen kommer, samtidigt säger hon och tillägger:

– Men jag tycker det är viktigt att våga ligga i framkant, därför lägger jag mycket tid på att spana efter akter som skulle passa oss.

Hur är konkurrensen i Sundsvalls nöjesliv?

– Jag väljer att se all "konkurrens" positiv, och försöker så gott det går undvika så att inget krockar med andra arrangörer. Ju mer som ordnas i stan ju mer vill folk gå ut på saker, tror jag.

Vilken är den absoluta drömbokningen?

– Någon internationell artist till Meet & Greet så som Anastacia eller Mark Knopfler!