Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alltings-10-i-topp

Annons

1. MAKING A MURDERER

Dags för en Oscars-kategori för dokumentära SERIER?  Den hyllade Netflix-serien (ni måste se den!) är i en klass eller kategori för sig.

2. BEATLES

Beatlemania? Bara förnamnet. Sociala medier bågnar av listor, tips, länkar, åsikter och debatter. Why? Beatles finns nu på Spotify (och Apple Music). 

3. GENTLEMEN OCH GANGSTERS

Filmen efter Klas Östergrens ofilmbara generationsroman från 1979, har blivit lysande tv-serie i SVT som också finns på SVT Play. Se!

4. STELLAN 

Mr Skarsgård gör (väl?) sitt livs roll i River på Netflix. Bra som nästan snäll man i norsk film i SVT i veckan också. Och i DN-intervju.

5. MANNEN PÅ TAKET

Överlägset bästa Beck-rullen. Komikern (!) Carl Gustaf Lindstedt gör sitt livs roll i Bo Widerbergs film från 1976: ett mästerverk på SVT Play en vecka till.

6. LEMMIUM

Motörhead-fans driver kampanj för att nytt grundämne ska uppkallas efter Lemmy (se krönika). Ämnet är såklart en tung metall.

7. PRESIDENTTÅRAR

Barack Obama pratade om offer för skolskjutningar i tal om vapenkontroll.  Och började gråta. Say no more.

8. PUNK CHALLENGE

Utmaning om att lägga upp favoriter på Facebook som engagerat listredaktören med bekantskapskrets under helgerna.

9. CHICAGO BEARS

Ett bra första år för nya regimen (och laget) enligt Chicago Tribune – som man väl måste lita på? 

10. LINUS SÖDERSTRÖM

JVM-målvakten som räddade 46 skott mot USA och höll nollan. I gruppspelsmatchen.  Stod inte i bronsmatchen vi vill glömma.