Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alltings 10 i topp

Annons

1. DAVID BOWIE

En enmanskonstskola för ungar som aldrig kom in på konstskola. Stephen Dalton, filmkritiker, om David Bowie, rockikonen som chockade oss (igen) - genom att dö några timmar efter att ha släppt sitt sista album.

2. BLACKSTAR 

David Bowies nya album förbryllade oss under de 48 timmar innan den brutala insikten: det är den döende rockstjärnans egen dödsmässa.

3. LAZARUS

I’m in heaven sjunger Bowie på nya låten. Profetiskt hämomdan. Nu chockerande verklighet. 

4. HANG ON TO YOURSELF

Sannolikt den mest inflytelserika låten i Bowies enorma katalog. Hade God save the queen (riffet) och danshall reagge funnits utan den?

5. ALADDIN SANE

Är Ziggy Stardust Bowies bästa och viktigaste? Nej. Aladdin Sane är på fler sätt nyskapande och banbrytande rock’n roll. Mike Garsons piano!

6. DR PROPP

Henrik Fannkvist, Sundsvalls fränaste rockskribent? Kanske. Nu är han i alla fall också - håll i hatten folks! -  relationsexpert i Vardag i P3. Torsdagar, efter 17.00.

7. OISIN CANTWELL

Aftonbladet-krönikören som skrev en lysande krönika i ST i veckan om sin viktigaste utbildning - som reporter på Sundsvalls Tidning. 

8. BLACK JACK

Dokumentär om och med Sundsvallsbandet som stod i fokus i Colin Nutleys film med samma namn. Finns på SVT Play.

9. HANNAH PEE

Ny spännande krönikör i Sundsvalls Tidning.

10. JAN HELIN

Före detta ST-reporter, blivande programchef på SVT, nu chefredaktör på AB. Skrev lysande dödsruna (25 000 tecken) över Bowie i veckan.