Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almamia firar med Taubeprogram

Den 13 september fyller Almamia lilla scen fem år och firar med ett Taubeprogram med Mikael Samuelsson och Mats Bergström. Under hösten ges ytterligare fem konserter, bland annat en med Jack Vreeswijk.

"Taube i Ligurien" inleder hösten för Sundsvalls minsta konsertscen. Everts och Astrids bröllopsresa till Ligurien är temat när sångaren Mikael Samuelsson och gitarristen Mats Bergström, som tidigare spelat ett par gånger hos Almamia, tar sig an vår nationaldiktare den 13 september.

Manligt och kvinnligt, änglar och häxor förr och nu och framför allt i sång och musik, är temat för Sofia Sahlin och Per-Olof Swing den 11 oktober, med i bland annat sång, flöjt, nyckelharpa och bas. Två veckor senare bjuder Pablo Donaldo med jazz- och världsmusikharmonier från gitarr, sång, flöjt och slagverk, med hjälp av Robert Ikiz, slagverk, och Juan Mendoza, bas.

Den 15 november är Jack Vreeswijk tillbaka med ett visprogram där han blandar egna sånger med faderns Cornelis, och Bergsjöspelmannen Thomas von Wachenfeldt återkommer den 29 november med Per Engman i "Keltisk musik från de hälsingska högländerna".

– Just för att det är jubileum har vi satsat på att ta tillbaka flera artister som varit här förut. Den allra första konserten för fem år sedan hölls i september med irländsk musik, säger Almamias värd Yamandú Pontvik.

Och i december är det traditionsenligt han själv som önskar God Jul med en internationellt blandad ensemble och tillika julrepertoar i "Feliz Navidad".

Som vanligt ges konserterna på tisdagar och dubblas 18.30 och 20.00.