Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almamia startar kulturkafé

I morgon, och därefter första torsdagen i varje månad, blir Almamia lilla scen en öppen scen.
Tanken är ett kulturkafé där vem som vill ska ha chansen att visa sina scentalanger.

I flera år har Almamia varit Sundsvalls minsta scen för intima, småskaliga konserter. Nu ska verksamheten utökas med kulturkaféer första torsdagen i varje månad.

Till ett enkelt fika är scenen fri för vem som helst som vill kliva upp och dela med sig av sina kunskaper.

– Kanske vill någon läsa en dikt, en annan spela ett instrument, säger Yamandú Pontvik, grundare av Almamia.

Några artister ska också bjudas in till varje tillfälle för att säkra att det finns programpunkter. I övrigt hålls scenen öppen mellan klockan 19 och 21 för den som känner sig manad att kliva upp, och huvudansvariga för kaféet blir de unga medarbetarna Jens Wallin och Jocke Bengtsson.

– Vi vill vara en miljö där unga och äldre möts, och det finns få ställen dit man bara kan komma och visa upp sina talanger på ett enkelt sätt, säger Yamandú Pontvik.

Vissa begränsningar i utbudet blir det dock. Almamia är en liten lokal och det finns inte möjligheter till stora förstärkare och starka ljud.

– Därför fungerar inte rock- och popmusik så bra här, utan vi får rikta in oss på akustiskt ljud, säger Yamandú Pontvik.

Tre tillfällen är redan inplanerade på försök, och det första kaféet infaller redan i morgon 19.00. De andra två äger rum första torsdagen i november respektive december. Om verksamheten fortsätter efter jul bestäms senare.