Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alnö klart bättre än Essvik på Släda IP

Redan i första halvlek tog Alnö greppet om hemmamatchen mot Essvik på lördagen. Och i andra halvlek utökades 1–0-ledningen och matchen i division 4 Medelpad herr i fotboll slutade 5–2.

– Vi började bra i första halvlek och gjorde också 1–0. Sedan kom Essvik in i matchen och var lite bättre än oss sista 20. Vi tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och gjorde välförtjänt både 2–0 och 3–0. Efter det föll Essvik ner lite och vi kunde öka på till 5–0. Essvik putsade sedan siffrorna med två mål sista tio. Extra beröm idag till Per Axelson, kommenterade Alnös tränare Tomas Berglund.

Essviks assisterande tränare Mårten Gräntz tyckte till om matchen:

– Vi gör en helt okej match men har tyvärr många frånvarande redan från start. I första tycker jag att vi dominerar spelet och Alnö skapar inte speciellt mycket, dock är det de som får göra målet på vårt misstag. Känslan är ändå bra när vi går till halvtidspaus. I andra får de ett tidigt mål och vi sjabblar återigen med bollen. Tråkigt att vi bjuder Alnö på fyra av målen och det kan vi inte göra om vi ska vinna fotbollsmatcher. Men ändå starkt att vi gör två mål på slutet och vi har även chans på ett tredje. Nu är det bara att se till att ladda batterierna och avsluta säsongen snyggt hemma på Vallen.

Det innebär att Alnö är fortfarande är obesegrat den här säsongen, efter 17 matcher.

Måns Lind 2 och Adam Johansson 3 gjorde hemmalagets mål, medan Daniel Andersson Johansson gjorde båda målen för bortalaget.

Med en omgång kvar är Alnö på andra plats i tabellen, medan Essvik är på fjärde plats.

I nästa match möter Alnö Matfors borta och Essvik möter Torpshammar hemma. Båda matcherna spelas lördag 14 september 14.00.